Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

31/12/12 II Travessia dels Nassos

Un dels avantatges de pertànyer al Club Aquàtic Xaloc, és les activitats socials que podem fer. En aquesta ocasió hem fet la segona edició de la Travessia dels Nassos.
El nom li escau, no només pel dia triat, l'últim de l'any, sinó també perquè calen nassos per entrar en una aigua que segons la pàgina del meteocat es troba a 14,05ºC, amb la temperatura exterior, minuts abans de començar, a 10ºC, això si, amb un dia de ple sol.
Hem estat cinc els participants, amb l'imprescindible ajuda de l'Anna Viana, a la part logística, esperem ser més en la propera edició.
L'itinerari triat ha estat fer la sortida a l'extrem sud de la platja de Sant Pol, resseguint la costa, direcció Cala Ametller, per girar en els illots Sacains i tornar a la platja de Sant Pol,  més al nord que en la sortida.
El recorregut és impressionant, no acostumo a nedar gaire per la zona, per logística més que res, el fons rocallós, és proper i molt vistós, podent contemplar les roques erosionades per l'aigua, hi he vist posidònia, uriços, estrelles de mar, bancs de petits peixets, algun de molt aprop, inclús salpes, placton gegant gelatinós, que primer cop d'ull sembla una medusa, un paisatge marí que no deixa indiferent.
He nedat a pell, durant 1 hora, uns 2.700 metres, gaudits a cada braçada, en molt bona companyia i espectaculars vistes.

Comentaris