Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

25/12/12 I Copa Nadal Ganxona

Quina millor manera d'inaugurar les festes nadalenques, que amb una remullada al mar. Els organitzadors de la Copa Nadal de Barcelona, ho saben molt bé, doncs ho fan des del 1907 i avui han fet  la  103 edició, sent una de les proves esportives més antigues d'Europa.
El nostre petit homenatge, ha estat fer la primera edició, casolana, de la  Copa Nadal Ganxona a Sant Feliu de Guíxols. No ha estat més que la nedada a pell, de tres amics, durant 29 minuts, en una mar a 14ºC.
La veritat és que quan estàs amb molta gent, amb o sense neoprè, és més senzill entrar a l'aigua, la pròpia inèrcia del grup t'hi porta, feia mandra entrar, el dia gris i el sol amagat, no hi ajudava gaire, però un cop a dins em pogut compartir braçades, riures i fotos.
El fet d'anar nedant al mar, durant l'hivern, amb més o menys freqüència, fa que em vagi aclimatant bé, no només a la temperatura, sinó també a les sensacions. Des de notar la fredor de l'aigua, en forma de petites punxades i de cremor a la pell a estones, a perdre la sensibilitat dels peus, al poc de començar, notar com els braços pesen més i cauen dins l'aigua a cada braçada, com els dits costen de moure, com la fred m'agafa el front, com intento parlar, però ni jo entenc les paraules que em surten de la boca, la sensació que no puc aclimatar, però si minimitzar, és la sortida de l'aigua.
Nedar el dia de Nadal, s'està convertint en una tradició, per molta gent, he pogut veure com més tard, dues persones, es tiraven a fer una remullada al mar a la platja de gran de Sant Feliu de Guíxols i  el grup dels Makis  de Sils, ho han fet 12 any consecutiu, a la platja de Sant Pol.
Àlbum de fotos
 
Escrits de totes les edicions de la Copa Nadal Ganxona

Comentaris