Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

05/12/12 Guia d'ultrafons. 8.- L'endemà

L'endemà d'un repte, hi ha dues parts ben diferenciades la física i la mental.
La física són els cruiximents, el dolor muscular, el cansament, res que no s'arregli amb un parell de dies de descans actiu, acostumo a recuperar de córrer o pedalar, amb nedar o fer caiac i al revés, sempre amb poca intensitat i poca estona, més que res per moure'm una mica, estirament suaus, durant tot el dia i alguna sessió amb el fisio, tampoc va gens malament.
La jornada de descans total, el deixo a partir del tercer dia després de la prova, dia que aprofito per fer el màxim de desconnexió possible.
La part mental és crucial, si no s'aconsegueix un objectiu, és fàcil analitzar que ha sortit malament, el que és més difícil és fer-ho quan ho hem aconseguit, d'això parlo a continuació.
Sempre, hi ha detalls que podem millorar, material i equipament que hem dut de més o de menys, alimentació, estratègies que és poden ajustar millor, mil i un detalls, que podem modificar, cara a la propera cursa, potser inclús l'entrenament, ens podem haver quedat curts amb l'aclimatació, penso que el dia que no hi trobi cap detall a fer millor, no serà perquè ho sàpiga tot, serà perquè ja no em motiva i em dedicaré a fer una altre cosa.
Cal evitar l'autocritica complaent, que si la circumstància tal, que si la qual i ser totalment sincers amb nosaltres mateixos, centrar-nos amb el que depèn de nosaltres, el clima, el terreny, els imprevistos, no el podem canviar, però si ens hi podem adaptar.
Quan més grans són els reptes que aconsegueixo  més aprop estic del fracàs, més petit em sento. Actualment porto 14 proves de 100 km o més i no per això, li he perdut el respecte a una distància tipus marató, espero no perdre mai aquest respecte, no m'agraden les persones que van de sobrades, demostren molt poca sinceritat.
No cal donar més importància de la que té, tant si ho hem aconseguit, com si hem fracassat, cal analitzar-ho, però no donar-hi voltes en excés, perquè si ens enlluernem amb els nostres èxits  ensopegarem amb ells i si ens emmirallen en les nostres derrotes, deixem de veure les coses tal com són. Tot plegat no és més que un divertiment, una passió, una forma superació, d'autoconeixament, una manera de passar-ho bé.

Guia d'ultrafons: 
0.- Presentació 1.- Alimentació 2.- Entrenament 3.- Estratègia 4.- Material 5.- Pensaments 6.- Petits detalls 7.- Visualització 8.- L'endemà

Comentaris