Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

23/11/12 La Mostra. Silvia Vidal i Albert Bosch

H‏i ha entrades que obren la porta a mons desconeguts, aquest és el cas de l'entrada de La Mostra d'aventura i muntanya de Figueres.
De primer, la Silvia Vidal, escaladora que obre noves vies en grans parets, mentre es projectava el documental, sobre l'obertura de la via espiadimonis a la Patagònia Xilena, ella mateixa ens el comentava. Em va deixar impressionat, bocabadat, va estar 32 dies penjada de la pared, 16 dels quals sense poder sortir de l'hamaca per pluja, en solitari, sense cap mitjà de comunicació, per decisió pròpia, a més l'aproximació i retorn a la paret, tampoc va ser gens fàcil.
A continuació l'Albert Bosch, que va creuar l'Antàrtida, per arribar al Pol Sud, el que havia de ser una aventura compartida entre dos, per una lesió del seu company, es va tornar una aventura en solitari, en tot el que això implica, en el documental, hi ha la seva activitat dins la tenda i a fora, sempre un immens i desèrtic blanc, una monotonia impressionant dura, fascinant.
És fantàstic certaments com aquest, que ens apropen a gent peculiar i única, en aquest cas a dos aventurers molt diferents, en modalitat, personalitat i manera de fer, però amb una mateixa visió de la vida, fer i anar allà on el cor els dugui, dos bons exemples a segur.

Entrada relacionada:

Comentaris