Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/07/12 Nedem pels horitzons. Crònica

En aquesta travessia, nedar era només l'excusa, per acompanyar als valents que inicien el repte de nedar de Mataró fins a Mallorca, a relleus, sense parar.
Estic com a voluntari de Neda el Món, mentre comencem el muntatge, hores abans de l'inici, arriben els protagonistes, el nerviosisme es present a l'ambient, nervis pels que els ve al damunt i impaciència per començar, els quatre saluden i parlen amb tothom, que els desitja ànims i encoratgen per aquesta gesta. Ells són presents, però la seva mirada està a l'aigua i el seu pensament està fent braçades, mentre el seu cor ja batega amb força.
La majoria de converses giren al voltant del repte, les dels nedadors, dels familiars i dels molts amics que han vingut a la sortida,  arriba la colla Castellera dels Capgrossos de Mataró i fan un castell, acompanyat per la seva banda de música, quina millor manera d'acomiadar els valents, que fent un castell, símbol d'unió, d'esforç, de superació i de treball en equip.
Sorteig dels torns que seguiran durant el repte, el nedador agafa aire, com si hagués d'aguantar amb ell, els 222 km i som-hi! els altres tres companys fan una mirada de complicitat, dient-se amb els ulls que ja ha arribat el moment de la veritat i de cap al mar, la trentena de nedadors que fem la travessia, sortim tot seguit.
Ens tirem des del moll del Port de Mataró, les embarcacions ancorades a banda i banda, ens fan de passadís fins que els llaguts catalans i els caiacs, els prenen el testimoni, la mar està moguda, hi ha marejol, apunt de passar a ser maror, nedo a pell, com molts dels participants, l'aigua està en molt bona temperatura, no puc evitar de pensar en els guerrers del mar, que acaben de començar, nedaran a pell, tot el repte, de dia i de nit, amb onades a favor i en contra, com és el cas. 
Parem i ens acomiadem dels 3 nedadors que hem acompanyat, el que ha començat, segueix nedant, no pot parar, el rellotge ja està engegat fa estona, dins l'aigua salada, mirant l'horitzó, mentre el mar està en moviment, encara sóc més conscient del que tenen per endavant, ha de ser difícil arrancar un repte com aquest i sobretot nedar-lo, però d'una cosa estic segur, ho aconseguiran!
He nedat 2.000 metres, amb la certesa, que si es pot somiar, es pot fer. Quan tot acaba, mentre desmuntem la festa, amb els amics, surten projectes, noves idees, nous camins, alguns curts, d'altres més llargs, però amb el mateix destí, nedar fins a bussejar en el més interior de nosaltres.

Entrades relacionades:

Comentaris