Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

08/07/12 Travessia Transfronterera. Crònica

Foto de grup, gràcies a Mónica Campaña
Foto d'Eduard Marquès: http://mardamunt.blogspot.com.es/
Moments abans de nedar, em sento estrany, duc el neoprè, tot i que m'agrada nedar a pell, no és per temperatura, ni per meduses. Sóc conscient de les meves limitacions tècniques i de l'estat de la mar, prefereixo estar al mar pensant en que ho podia  fer sense, que no estar-hi i trobar-lo a faltar.
La sortida s'enredereix uns 30 minuts, decisió molt encertada, és el temps necessari, perquè el vent deixi de bufar amb tanta intensitat i ens permeti a tots gaudir de la costa Merenda, durant l'espera trobades amb els amics nedaddictes i amb els amics  palistes del Pagaia, compartim impressions i riures.
Hi ha nervis i emoció en l'ambient, la travessia no és massa llarga, de Cervera a Portbou, 3.300 metres, l'estat de la mar, hi donarà un toc de dificultat.
Al poc d'entrar a l'aigua, les onades, ja demostren el seu caràcter, estan juganeres, les tenim de costat, no són molt altes, però si, tenen la cadència trencada i complica una mica més la respiració, al girar el cap de Cervera, les onades queden a l'esquena, amb el neoprè puc jugar com un nen petit, surfejant les onades, aprofitant l'empenta i surant sobre d'elles, és molt divertit.
Arriba la tranquil·litat al girar la punta de Portbou, mar poc mogut, en aquest punt deixo d'anar ben obert, com he fet fins ara, per seguretat que una onada no em portes a sobre  d'una roca i em tanco al màxim, per resseguir costa, per gaudir d'un dels més meravellosos i encisadors espectacles que ens ofereix sempre la mar, veure els bancs de peixos, de variades tonalitats, formes i mides, amb molts peixos o amb no masses, movent-se ràpidament o estan pràcticament parats, són instants en que desconecto del món, en que tot va a un altre ritme, en que les braçades van més lentes, en que el propi jo s'esvaeix, per ser mar.
Al sortir de l'aigua, segueix la festa, amb la cada dia més nombrosa família de nedaddictes, voluntaris i organització, acabem la celebració on ha de ser, al voltant de taula.

Entrades relacionades:

Comentaris