Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

28/03/21 Percepció del temps. Crònica d'un accident de trànsit

Temps
Fa 259 dies de l'accident de trànsit i sembla que faci mitja vida. No perquè cada dia sigui molt llarg, per sort estic molt distret. Si no perquè en viure un munt de noves experiències, al cap li sembla que ha passat més temps del que veritablement ha passat.

Recordo amb claredat el que va succeir en la meva estança a la Unitat de Cures Intensives, van ser només tres dies, en la meva memòria diria que va ser una setmana, per la gran quantitat de coses que hi varen passar. Igual que els vuit dies d'estada a l'hospital, és com si hi hagués estat al voltant d'un mes.

Els més de vuit mesos que porto de recuperació, s'han convertit en mínim uns quants d'anys. La recuperació, les visites i proves mèdiques, juntament amb la rehabilitació, s'ha convertit en la nova rutina, la meva realitat.

Com més grans ens fem, més ràpid sembla que passa el temps, segons vaig llegir, es deu bàsicament a dos factors:

L'edat. Un any, cada vegada representa menys en el total de la nostra vida. Quan tenim deu anys, un any és un 10% del temps total, tot i que en realitat és molt més, perquè no tenim una percepció madura del temps, ja que es desenvolupa entre els sis i els vuit anys, aproximadament. Mentre que quan tenim cinquanta anys, un any representa un 2% de la nostra vida.

Els estímuls. És en situacions no habituals, com és en aquest cas l'accident de trànsit, el nostre cervell grava amb més detall els records i com a conseqüència, el viscut sembla més lent i alhora més extens del que realment va ser.

Durant aquests dies, tot i que tenen una part de rutinària, hi ha moltes situacions noves. Molts conceptes que he après. No havia estat mai ingressat en un hospital. Amb prou feines sabia el nom de la metgessa de capçalera, i ara em fan el seguiment sis professionals. Ni m'havien fet tantes proves mèdiques, ressonància o TAC, sabia que eren, però no les podia visualitzar. Ni havia tingut contacte amb el món judicial, com ara si he de tenir, a causa del conductor begut que em va encalçar.

El temps passa molt de pressa, en el seu conjunt i alhora terriblement lent, en el dia a dia.


Tots els escrits sobre l'accident, a un sol clic: Crònica d'un accident de trànsit 

Comentaris