Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

03/03/21 Full en blanc

Full en blanc
Un full en blanc és una magnífica metàfora de la vida. Podem escriure el que volem, només el que nosaltres volem. Deixant volar la imaginació i abocant els pensaments al paper o en aquest cas en el teclat d'un ordinador.

Espanta. Tenir un full en blanc davant espanta, moltes vegades no per no haver-hi res, sinó per tot el que pot acabar dient. Un sap del cert, que tard o d'hora l'omplirà, que anirà descobrint el contingut mentre escriu cada línia, mentre busca el mot per fer-se entendre. Fa por com tot el desconegut, i alhora aquest desconeixement és la millor motivació per seguir endavant.

Omple. Tot i ser buit. Emplena d'esperança pel que vindrà, pels projectes que hi podem escriure i que ara ni tan sols  entreveiem. Omple de la certesa que cada dia és un capítol nou, en el llibre de la nostra vida. Cal deixar fluir el futur, alliberar-nos del passat, mentre vivim intensament el moment present.

Reflexiona. El full reflexiona, juntament amb nosaltres. No ens jutja, ni te cap idea preconcebuda, només escolta en silenci. Si escrivim el que no pensem, podem esborrar-ho i no ens ho té en compte.

Transforma. De vegades els pensaments més profunds, costen d'aflorar. Estan molt endins. No surten en veu alta, tot i que sempre els podem trobar a les puntes dels dits. Transforma el que no sabem en nous coneixements.

Ho diu tot. Sense dir res. No hi ha cap paraula i en una estona, acaba explicant un munt de coses. Coses que un sap, i d'altres que aprèn per a poder expressar amb més claredat. Diu el que volem sentir i el que no.

Testimonia. Fa de testimoni mut i imparcial. En el moment que deixa de ser un full en blanc es transforma en dipositari de pensaments, d'inquietuds, de records, d'històries, d'idees... El full en blanc, té la màgia de poder convertir-se en qualsevol cosa.

És un gran exercici. Fa treballar la ment. Prendre un full en blanc, i escriure el que pensem és molt recomanable.

Comentaris