Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

08/10/20 Publicitat en el blog, AdSense

Google Adsense Blogger publicitat
AdSense, és un sistema de publicitat de Google. Insereix anuncis basats en textos o imatges segons de que tracti la pàgina web, l'estimació que té Google dels interessos de qui la visita,   la ubicació del visitant i d'altres factors. Per obtenir beneficis econòmics, per l'autor de la pàgina.
Vaig fer una prova, fa uns set anys, i ho vaig acabar traient. No era el moment. El flux de visites, no era  suficient. Actualment, he passat d'uns milers de visites al mes, que tenia el 2013, a uns milers cada setmana. Cal tenir en compte, que el percentatge de visites, que  fan clic en un anunci, és com a molt del 2%. Com que crec molt en el sistema d'aprenentatge, assaig i error, sinó funciona ho trec i  llestos.
L'AdSense, paga pel sistema de cost per clic (CPC). Vol dir, que no dona diners pel fet de tenir l'anunci posat en la pàgina, va en funció de l'usuari que respon a l'anunci, realitzant un clic i manifestant així el seu interès, visitant el lloc web de l'anunciant. Són uns cèntims d'euro, per clic, van des dels  0.01€, fins on l'empresa hagi estat disposada pagar, en la subasta que fa Google.  El més habitual, a l'hora de cobrar, és que l'import es mogui per la banda més baixa. Google, no fa el pagament fins que arriba a una quantitat mínima, actualment 70€. A la practica, si tot va bé, passaran uns quants mesos, per rebre un ingres.
No em faré ric, ni guanyaré gaires diners. L'objectiu en un escenari favorable, és cobrir despeses web. Tals com el pagament anual del domini d'aquest blog i, de cara a un proper projecte web, que vull desenvolupar, voldria que arribés a cobrir el cost de l'allotjament i del nou domini.
Aquest sistema té diferents avantatges:
És molt fàcil, de connectar el compte d'AdSense, amb el de Blogger. Els dos són serveis de Google.
AdSense escull quins anuncis posa, en funció de la temàtica, que tracta el blog. Permet configurar quins temes no vull, com per exemple, anuncis d'apostes en línia.
Genera ingressos passius, no he de res fora de l'habitual, Més que seguir creant contingut, com fins ara.
Soc conscient que el que  hi hagi publicitat, pot minvar l'experiència d'usuari. En el fons, fer un clic en un anunci, no deixa de ser una manera de fer un "m'agrada", és una manera de donar suport, sense que  a un li costi res.

Comentaris