Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

21/09/18 Costa Brava en Caiac. Dia 6, Cova del Ratpenat (Sant Feliu de Guíxols) - Blanes - Sant Feliu de Guíxols

Tinc més de cinquanta quilòmetres per endavant, m'agradaria concloure l'aventura avui, tot i que no descarto, fer nit i acabar demà al migdia, de totes maneres, ho decidiré sobre la marxa.
Als 20 minuts de l'inici de navegar, al passar per davant la bocana del port de Sant Feliu de Guíxols, la temptació d'anar a fer un cafè a casa, és molt gran, per sort segueixo cap a Tossa de Mar on tinc decidit parar a esmorzar. Vaig pel dret, aquesta és la part de la Costa Brava, que més conec.
De Tossa de Mar a Blanes, gaudeixo molt dels seus racons i raconets, val la pena de navegar arran de costa. Un cop a Blanes, m'acosto fins a Sa Palomera i començo a desfer camí, amb un sentiment agredolç, de saber que l'aventura es comença a acabar.
Tinc una parada obligatòria, a la platja de Fenals de Lloret de Mar, per visitar la Carme i en Josep, els amics de Transbrava, empresa que organitza multitud d'aventures en caiac.
Poc abans de deixar Lloret, paro a fer un gelat, gaudir una estona de platja i prendre la decisió, de si segueixo per acabar avui o faig nit en algun racó, si vull parar ha de ser una hora, com a mínim, abans no es faci fosc, per poder assecar la tenda que està molla per l'humitat de la cova on he dormit. Decideixo seguir, arribar a Tossa de Mar de clar, descansar un xic, menjar i afrontar un últim tram fins a Sant Feliu de Guíxols.
Al sortir de Tossa, inicio l'últim trajecte, que em separa d'assolir aquesta aventura. Al cap de poc de ser a la mar, es fa fosc, hi ha una lluna que va camí de ser plena, navego en la foscor i la calma, tot un luxe. Palada a palada, m'acosta on va començar aquesta aventura de fer la Costa Brava en caiac, anada i tornada, de Sant Feliu de Guíxols a Portbou, per baixar fins a Blanes i tornar al punt de partida.
He navegat 53,9 km en 11h08'damunt el caiac. Acumulant en aquests sis dies: 279,8 km en 55h57' palejant.
Quan toco terra, arriba la part més feixuga de l'aventura, dur tot el material cap a casa. Com que no tinc cotxe ho faig en moto, poc més d'un quilòmetre de trajecte, entremig cal sopar i fer una bona dutxa. Fins que arriba l'últim transport, el caiac, al que acoblo un carro, dissenyat per aquesta feina i l'empenyo, a peu, fins a casa, arribant poc abans de la una de la matinada. L'endemà encara toca, guardar, assecar, netejar, treure sal i sorra de tot el material, per tenir-lo desat i apunt per la propera aventura...

Tots els escrits de l'aventura : Costa Brava en caiac anada i tornada 2018

Comentaris