Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

19/09/18 Costa Brava en Caiac. Dia 4, Cala Culip (Cadaqués) - Cala Ferriol (L'Estartit)

Ritual matiner, un cop guardat tot, cal tornar-se a posar la roba humida del dia abans, a les platges de nit, no s'asseca res, més aviat al contrari, tot agafa humitat, cal que tot faci nit molt ben guardat en les seves bosses estanques o dins els compartiment del caiac. Per sort la tenda només té la humitat de la nit, finalment no ha plogut. L'armilla i el tapa-banyeres de neoprè que faig servir, sempre queda moll, afortunadament l'aigua del mar, en aquesta època és càlida i tot i ser de nit i anar moll, no ho passo malament.
La predicció no és gaire bona, ho puc comprovar tot just sortir de la cala on he dormit, fins creuar el Cap de Creus, està mogut, res que no es pugui navegar de fosc.
Faig parada a Cadaqués, un cafè amb llet al matí, el cos ho agraeix. Ressegueixo la costa fins a Roses, aquesta vegada, el Golf de Roses el faré per dins, tinc l'al·licient d'entrar amb el caiac al riu Fluvià.
Un cop a l'alçada d'Empuriabrava, hi ha una invasió de meduses, de borns blaus (Rhizostoma Pulmo), son fàcils de veure que arriben a fer fins a un metre, quina angunia que fan.
El vent de component nord, comença a bufar, de força 4 i amb alguna ratxa de força 5, aixeca onades de maror, llargues i que no arriben al metre d'alçada, em venen de costat, res que no es pugui navegar, amb tècnica, concentració i paciència. L'entrada al riu Fluvià, l'he de deixar per una altre ocasió, desembarcar és complicat, no només perquè les onades rebufen a la platja, sinó perquè hi ha desenes d'esportistes aprofitant les circumstàncies per fer windsurf i kitesurt, tot un espectacle, del que soc espectador de primera fila.
Son dues hores llargues el que dura la bona mala mar, de bon fer, amb alguna onada que em mulla i poca cosa més. Paro a l'Escala i a partir d'allà ressegueixo  costa, entrant a un munt de coves, creia que trobaria algun lloc per dormir abans, finalment he de tornar on vaig fer nit el primer dia, a Cala Ferriol (L'Estartit).
La mar, el cap i el cos s'han aliat. em ronda l'idea d'allargar l'aventura fins a Blanes, fent així de punta a punta de la Costa Brava, anada i tornada, si no hi ha cap contratemps ho intentaré.
He navegat 50,1 km en 10h48'damunt el caiac.

Tots els escrits de l'aventura : Costa Brava en caiac anada i tornada 2018

Comentaris