Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

16/09/18 Costa Brava en Caiac. Dia 1, Sant Feliu de Guíxols - Cala Ferriol (L'Estartit)

Quan he de començar a dur tot el material, fins el punt de partida, plou, just en el moment de sortir i posar el primer peu al carrer, quin inici d'aventura!
Una vegada tot a lloc, toca carregar el caiac, amb tot ben distribuït per tenir-ho a ma. Al compartiments estancs: al davant el menjar i els estris per fer-lo, al darrere la roba i la resta, a la punta el que no necessito i el que si, el més aprop possible de la tapa dels compartiments. A sobre la coberta de popa, una pala de recanvi per si fos necessària i a proa una bossa/motxilla estanca, amb tot el que puc necessitar en ruta (crema solar, buff, ulleres,...).
Inicio el paleig a les nou del matí, des de casa, des de Sant Feliu de Guíxols, m'agradaria que hagués estat més d'hora, doncs a les sis ja estava despert, però entre traslladar el material i tenir-ho tot apunt, han passat unes hores.
La mar està encalmada, es veu una cortina de pluja al mar, que tot i que ho sembla, no m'atrapa. Al estar fresc, faré només dos parades abans d'arribar a on dormiré. A la que arribo al port de Platja d'Aro enfilo en línia recta fins al de Palamós, per fer una parada a la platja de Castell, re-emprenent la marxa fins a la Sa Riera (Begur).
Camí de les Illes Medes, el vent de garbí m'ajuda una mica, fa una mica d'onada que puc surfejar i anar més ràpid, tot i que no tinc presa, tinc tota una aventura per endavant.
Paro a fer nit, a cala Ferriol, entre l'Estartit i l'Escala. No està permesa l'acampada lliure, el que faig és un vivac amb tenda, la munto quan arriba la nit i la desmuntaré abans no surti el sol.
Coincideixo amb una família, que també fan caiac, justament avui, han canviat els seus caiacs individuals per a dos de dobles per a poder sortir tots quatre, els explico l'aventura, em donen ànims.
Faré nit dins el metre quadrat que em fa més feliç, la tenda de campanya. Abans vull mirar les previsions per l'endemà, les miro tres cops al dia, al llevar-me, al dinar i abans de dormir, cal caminar uns 15 minuts, turó amunt fins just el precipici d'un penya-segat per a poder accedir a la cobertura pel mòbil, per consultar meteorologia i enviar missatge de tot està bé.
He navegat 44,6 km en 7h52'damunt el caiac.

Tots els escrits de l'aventura : Costa Brava en caiac anada i tornada 2018

Comentaris