Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

17/09/18 Costa Brava en Caiac. Dia 2, Cala Ferriol (L'Estartit) - Cala Prona (Port de la Selva)

Em llevo abans que el sol, per recollir-ho tot i sortir a navegar encara de nit. Duc frontal, en el mar no es necessari m'hi  veig prou bé, el duc per si de cas, per si m'hagués de fer veure, tot i que amb els pescadors, mai no hi ha cap problema, quan es mouen es perquè van a un punt determinat i agafen un rumb concret, no erràtic com alguns passejants en barca i van a una velocitat constant.
El millor de matinar, és poder veure la sortida del sol des de la mar, tot un espectacle, que avui no podré gaudir, hi ha boira. Estic fent des de Cala Ferriol (L'Estartit) recte fins a Cap Norfeu (Roses), el Golf de Roses per la part de fora, a estones no veig res, segueixo la brúixola del gps, que fa de testimoni mut de l'aventura.
Un cop creuat el Golf de Roses, tinc una davallada de forces. La predicció era molt bona, tot i això la tensió hi era, hi ha un punt que estic a deu quilòmetres de terra en totes direccions, enmig de la mar, vol dir dues hores anant tot bé i si canvies el temps poden ser 3 o 4, al tenir-ho fet, em relaxo i ve el "baixón".
Paro a Portlligat (Cadaqués) una estona de conversa amb els amics de Kayaking Costa Brava i un bon dinar, allunyen els fantasmes dels dubtes i vaig a creuar el Cap de Creus.
Aprofito per entrar a la Cova de l'Infern, una cova en part destapada per dalt i on comencen o acaben, segons es miri, els Pirineus, un lloc impressionant. Com que hi ha molt bona mar, navego per rere de l'illa de S'Encalladora, situada just davant el Cap de Creus.
Comença a caure la tarda, paro en una platja solitària, a la platja de Neganta, per nedar una estona i rentar-me, com cada dia a mitja tarda, amb aigua de mar i sabó biodegradable. L'aigua dolça que duc, és per cuinar i beure, dur uns quants litres per dutxar-me, no es viable, el pes extra el tindria que empènyer palada a palada i sentir la sal a la pell, no em desagrada.
Paro a fer nit a Cala Prona (Port de la Selva), on hi ha un refugi de pescadors, està tancat. Va genial pel terra que hi ha just davant, un terra pavimentat i pla, que em permetrà dormir millor. A més, vull llevar-me prou d'hora per intentar arribar demà a Portbou abans de les 9 del matí, per aconseguir fer Sant Feliu de Guíxols - Portbou en aproximadament 48 hores.
He navegat 42,6 km en 8h19'damunt el caiac.

Tots els escrits de l'aventura : Costa Brava en caiac anada i tornada 2018

Comentaris