Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

20/09/18 Costa Brava en Caiac. Dia 5, Cala Ferriol (L'Estartit) - Cova del Ratpenat (Sant Feliu de Guíxols)

Tinc el propòsit de veure com surt el sol a les Illes Medes, la predicció diu que serà un matí sense núvols, surt a les 7:30, tinc un hora i mitja de camí, em llevo a les 5 del matí, per recollir-ho tot i ser-hi a temps.
Tinc el premi desitjat, m'ho esperava bonic, és molt més, és un regal pels sentits. El gaudeixo des que comença a sortir fins que està ben enlaire, la mar està plana com un mirall, des del caiac, tinc un seient privilegiat per  l'espectacle.
Tot i ser una aventura, cal planificar-ne els detalls per gaudir-ne al màxim.
Mentre navego per la costa de Begur, tinc dues sorpreses. La primera conec un caiaquista, en Juanjo, que ha fet la Costa Brava en alguna ocasió i un munt de sortides més. I la segona, al cap de poca estona em trobo amb la Mercè, està fent caiac, quin plaer trobar-se amics mentre un viu una aventura.
La tarda va caient i l'objectiu de fer nit en una caleta entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar, s'esvaeix, noto el cansament i necessito parar aviat, per com a molt a les 10 de la nit posar-me a dormir. Una primera opció, és algun racó de les cales que hi ha entre Calonge i Platja d'Aro, no em fan molt el pes i mentre navego, vaig resseguint mentalment el litoral que tinc per endavant, el conec bastant bé i no acabo de trobar cap caleta on pugui parar, fins que canvio el xip i penso, i en una cova? Doncs dit i fet, dormiré a la Cova del Ratpenat a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, a 2.000 metres de casa, en línia recta. Fer nit a casa, tot i la temptació d'anar-hi, ho descarto de seguida, seria molt poc aventurer.
La cova és molt i molt humida, cau aigua des del sostre, constantment sobre la tenda, no em preocupa aquesta, sinó la condensació que farà a dins, la tinc tant oberta com puc, però va quedant moll l'interior, res massa preocupant, més enllà que demà la guardaré molla, amb el pes que això implica. El terra, de sorra, amb l'humitat està dur, dins la tenda fa xafogor i no estic massa còmode, per sort, la son m'atraparà ràpid.
La part més positiva és que en prou feines hi ha mosquits, hi ha ratpenats, un depredador natural, apart de sentir-los, els ratpenats no em suposen cap molèstia, espero no haver estat jo una molèstia per a ells.
El més curiós del cas, és que de tots el llocs que he dormit en aquesta aventura, dins la cova, és l'únic que tinc cobertura  pel mòbil.
He navegat 47,3 km en 9h26'damunt el caiac.


Tots els escrits de l'aventura : Costa Brava en caiac anada i tornada 2018

Comentaris