Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

07/09/18 Trèvol del Taga

El trèvol del Taga, consisteix en fer a peu, tres fulles que tenen el punt central en el cim del Taga.
Sortim de Ribes de Freser, a les 21 hores, després de treballar, equipar-nos i fer el trajecte en cotxe.
La primera pujada al Taga, al anar frescos és de molt bon fer, la coneixem bé i no té pèrdua, la xafogor dona pas a una nit en cal abrigar-se. A partir d'aquí cal baixar a Pardines, seguim el track, va en línia recta, el tram té molt pendent, el terra està moll i patina, tenim boira i a estones molt insectes que ens volten la cara i unes quantes vegades sens posen entre les ulleres i els ulls, una sensació molt incòmode. El track ens porta per una zona densament boscosa, tant que no el podem seguir i hem de pujar per un rocallar.
A pardines  proveim bé d'aigua, ens esperen moltes hores sense cap font, el menjar el duem tot des de l'inici a la motxilla. No sé quanta estona va ser, crec que mínim dues hores sinó va ser més, entre que seguim el gps i no hi ha camí, ni corriol i que el terra està ple d'aigua i hem d'anar mirant on posar els peus a cada pas, per no quedar enfangats i amb els peus encara més molls dels que els duem, el tram es fa etern i molt, molt pesat.
Segona pujada al Taga, em despenjo dels meus amics, no puc seguir el ritme, la son fa que tingui una bona "pàjara", tots els dimonis em ronden pel cap, penso en plegar, vull marxar cap a casa! Em sento dèbil i fràgil, per sort un cop al Taga, el dia comença a clarejar i la sortida del sol esvaeix les pors. Cal anar fins a Ogassa, on fem parada a prendre un cafè, que senta de bé...!
Tercera pujada  al Taga, ho fem amb una hora menys del que preveiem, tenim els ànims pels núvols. És llarga distància, de tocar el cel amb els dits, a caure en el pou del propi infern, és qüestió de pocs segons. Un cop a cim, esperem al Cesc, que ens acompanya en l'últim tram.
Quan sembla que no queda res i que ho tenim a la butxaca, més llarg es fa, estic cansat i amb ganes d'acabar, els últims 7 quilòmetres se'm fan llargs, tot i que discorrent per un entorn idíl·lic, noto el cansament acumulat, el no haver dormir i el mal de peus, de dur-los molls des dels deu minuts després de començar, fins a acabar..
En aproximadament vint-i-dues hores i mitja aconseguim fer aquest preciosa i dura ruta, de 63,7 km i uns quatre mil metres de desnivell acumulat.
El trèvol del Taga, és una idea del mestre de muntanya, Josep Artigas, aquest és el seu track, el que nosaltres hem seguit, moltes gràcies per compartir-ho mestre.  

Comentaris