Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Repte pel 07-08/02/15 24 hores a muntanya

Per sisena vegada, espero estar a l'inici de les 24 hores a muntanya, amb l'al·licient que mai el recorregut passa per allà mateix. És l'edició número 33 d'aquesta gran caminada organitzada pel Centre Excursionista Olot.
El que fa aquesta prova especialment dura, molt dura. No és només la distància, uns 75 km, ni estar-hi 24 hores ni passar la nit sense dormir. Sobretot, al meu parer, és el fet que el recorregut no el fa cadascú al seu aire, sinó al ritme que marca el guia a cada moment, fent les parades que siguin necessàries per reagrupar a tots els participants. El recorregut no està marcat, si bé és veritat que on hi ha bifurcacions dubtoses, hi posen indicadors, per major seguretat.
Es una bona oportunitat per fer treball d'equip, doncs no es va al ritme de ningú, sinó al de tothom. A més, el que més m'agrada és que dóna temps a xerrar amb els amics i fer-ne de nous.
Haver d'anar a un ritme que no és el propi, ni poder fer les parades quan i a on un vulgui, és tot un repte. D'aquesta manera, les 24 hores, no són un temps màxim, sinó el temps real, més o menys, de la prova. Un punt que la fa més dureta, juntament a fer-ho a ple hivern, és fer-ho en  gran part de nit, una mica més de 14 hores de foscor, per això sempre ho fan coincidir en lluna plena per poder gaudir més de l'entorn.
La caminada està dividida en sis etapes, al final de cada una hi ha avituallament, es poden fer les etapes que es vulguin, hi ha servei d'autobús. En el meu cas aniré a intentar completar les 24 hores, per sisè cop.
Cròniques participacions anteriors:  2011, 2012 i 2014. També ho he realitzat el 2009 i el 2010, tot i que no n'hi ha constància en el bloc.
Més informació: Centre Excursionista Olot


 Entrada relacionada:
 07-08/02/15 24 hores a muntanya. Crònica

Comentaris