Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Repte pel 11-12/01/14 24 hores a muntanya

Segurament és una prova precursora, en format caminador, de les que ara s'anomenen "Ultra Trail", doncs aquesta és l'edició que fa 32, tot i que una mica més especial.
El quilometratge d'uns 70 km, el tipus de terreny poc tècnic i el desnivell positiu d'uns 3.000 metres, fan que sigui una prova de llarga distància, en muntanya molt assequible.
El que fa aquesta caminada especialment dura, en el meu parer, molt dura. És el fet que el recorregut no el fa cadascú al seu aire, sinó al ritme que marca el guia a cada moment, fent les parades que siguin necessareis per reagrupar a tots els participants. El recorregut no està marcat, si bé és veritat que on hi ha bifurcacions dubtoses, hi posen indicadors, per major seguretat.
Haver d'anar a un ritme que no és el propi d'un mateix, ni poder fer les parades quan i a on un vulgui, és tot un repte. D'aquesta manera, les 24 hores, no són un temps màxim, sinó el temps real, més o menys, de la prova. Un punt que la fa més dureta, juntament a fer-ho a ple hivern, és fer-ho en  gran part de nit, una mica més de 14 hores de foscor, per això sempre ho fan coincidir en lluna plena per poder gaudir més de l'entorn.
La caminada està dividida en cinc etapes, al final de cada una hi ha avituallament, es poden fer les etapes que es vulguin, en el meu cas aniré a intentar completar les 24 hores.
Cròniques participacions anteriors:  2011 i 2012. També ho he realitzat el 2009 i el 2010, tot i que no n'hi ha constància en el bloc.

Entrada relacionada:
11-12/01/14 24 hores a muntanya. Crònica i track

Comentaris