Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

11/04/13 Vies Verdes de Girona

Que tenen les vies verdes de Girona, que a peu o en bicicleta, hi vagi tant sovint? 
És la història d'un primer amor, d'aquells que no s'obliden mai i que per molts d'altres que tingui, cap el pot substituir  i al mateix temps, és estimació per un territori tant divers i de mil matisos, com és la província de Girona. Cadascú té els seus indrets preferits, uns Les Guilleries o Montserrat, entre alguns exemples.
Les vies verdes, van ser el meu despertar en l'esport, va ser on de mica en mica, vaig anar agafant confiança en mi mateix, per anar avançant passet a passet o més ben dit pedalada a pedalada, sortint de Sant Feliu de Guíxols, primer va ser arribar a Llagostera i tornar, 40 km +/-, va ser un petit repte a ritme de pedal, que en el seu moment em va semblar gegantí, succesivament, anant cada vegada un poble més enllà i retornant a casa, fins arribar a fer Sant Feliu de Guíxols fins Olot i tornar, aquell dia em vaig adonar que estic fet de llarga distància.
A més, tinc una vinculació emocional amb el carrilet, en el seu tram entre Sant Feliu de Guíxols a Girona, tot i que quant va deixar de circular el 1969, encara no havia nascut. Tinc present les històries que m'explicava la meva avia, les seves aventures em feien i encara em fan somiar, recordo de nen, quan feia alguna part d'aquest trajecte,  les tenia ben presents, deu ser per això que, tot i que no ho practiqui massa, m'encanta viatjar en tren.
Les vies verdes, són una combinació ideal, de proximitat, de tranquil·litat, de natura, de possibilitats d'adaptar el recorregut més adient a les ganes de pedalar, córrer o caminar, amb múltiples serveis, al passar per poblacions a cada pocs quilòmetres, puc aprofitar per fer parada i fonda, si cal, inclús puc agafar l'autobús per tornar al punt d'inici.
A cada poc si pot trobar gent somrient i saludant, un munt de persones mostrant obertament la seva alegria, com no ho fem al gris asfalt.
Per tot plegat, vaig fent que les vies verdes de Girona, siguin presents en els meus reptes, ja sigui fent Sant Feliu de Guíxols - Olot i tornada en bicicleta o fent Ripoll - Sant Feliu de Guíxols, d'una sola tirada corrent o caminant i els que vindran. En 30 dies en faré un dels que comencen a punta de clar i acabarà, si tot va bé, ben entrada la nit, en breu l'explicaré, també espero a finals d'estiu o principis de tardor, fer-ne un altre, que serà molt llarg i alhora bastant curt.
 
Entrada :
10/10/13 Vies Verdes de Girona. Vídeo

Comentaris