Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

03/02/13 Construir un repte

La millor part d'un repte és la preparació esportiva i planificació dels detalls. Cada dia m'agrada més fer reptes en solitari i els preparo en solitari, per viure'ls amb més intensitat,  tot i que no dubto a demanar consell o ajuda, sempre que cal.
Tot comença a partir d'una idea, d'un pensament que em va fent rau rau, de coses a fer se m'he n'acudeixen moltes, però només arriben a bon port les que aconsegueixen captivar-me realment i arriba el moment clau, es tracta de veure com ho puc fer, mirar tots els detalls, recorregut, logística  alimentació, terreny, vies de sortida, si s'escau, plans b, material necessari, pressupost que cal dedicar-hi, època de l'any més idònia per a realitzar-ho.
Tot plegat no és fa per art de màgia,  són unes quantes hores repartides en dies diferents.
Primer cal que sigui possible, de vegades per dates, d'altres per mitjans, d'altres per capacitats pròpies, no és viable.
He estudiar-ne tots els detalls, temporitzar-ho, estudiar el terreny sobre mapa, veure-hi les possibles necessitats.
Un cop tinc la visió de conjunt, cal destriar-ho per analitzar les coses que poden faltar, les xorradetes que faran que sigui una mica més còmode, els imprevistos que poden sorgir i com afrontar-los.
Arriba la fase d'estudi sobre el terreny, sempre que puc, sinó intento parlar amb gent que el conegui, qui diu terreny, diu tipus de prova amb persones que l'hagin realitzat, de vegades aquesta part, fa que calgui començar de nou el procés.
Cal estar segur del material, si és l'habitual no hi ha problema, si hi ha quelcom nou, l'he d'haver fet servir unes quantes vegades.
A la que s'acosta el dia, seguiment meteorològic acurat, valoració de si arribo o no en condicions, punts flacs amb els que afrontaré el repte, exploració sobre el terreny de punts conflictius.
Perquè de bones idees que és queden en només bones idees, tots en tenim, si volem que siguin realitat cal treballar-hi amb ganes des de molt abans de començar a entrenar.

Comentaris