Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

17/01/13 Comportaments incívics de ciclistes

A tot arreu hi ha de tot, el col·lectiu ciclista no està exclòs de descerebrats.
Vaig en bici i sóc conductor de cotxe, com molts, faig uns 4.000 km/any pedalant i uns 40.000 km/any conduint, veig de tot, més del que voldria. Penso que els ciclistes som vulnerables i mereixem respecte a la carretera, també penso que el respecte comença per nosaltres mateixos.
Hi ha una serie de comportaments que trobo temeraris:
- No dur el casc, a l'estiu l'excusa és que fa calor i ara a l'hivern? Encara en segueixo veient, l'asfalt pot cremar la cara i el casc evitar un bon cop.
- Saltar semàfors, aquesta actitud no és única de ciclistes, però som molt fràgils, com per passar per una cruïlla en que tenen preferència els altres, a ritme de pedal.
- Anar fent esses, en vies urbanes de dos o més carrils, entre els cotxes amb el perill que no els vegin per l'angle mort del retrovisor.
- No indicar el gir, com si la resta del trànsit fos adiví.
- Anar per vies, en que tenim prohibida la circulació, tipus autovia, és cert que el camí permès, ens obliga a fer més quilòmetres, però a fi de comptes, no hem sortit a pedalar? Podem estar en contra d'una norma de circulació, però inclumplir-la no la canvia, ens fa més indefensos.
- No respectar les persones en el pas de vianants, parar un moment no costa gaire.
- Circular a contra direcció, aquest el veig poc, però de tant en tant trobo algun catacrack que ve de cara.
- Pedalar de fosc sense cap llum ni roba adequada,  aquest comportament és el que més em costa d'entendre, dóna que pensar, si punxa, tot i que passa molt poc sovint, com canviarà la càmara a les fosques. Rodes de més de 1.000 euros i no pot portar un trist llum vermell i una mica de frontal.
No són molts els ciclistes que fan aquest comportaments temeraris, però al igual que els conductors de cotxe incívics, són molt vistosos i ens donen mala fama.
Ni com a conductor, ni com a ciclista, sóc un sant, però m'estimo la vida i per això intento respecto les normes.
Donant respecte aconseguim respecte, per a conscienciar als conductors de vehicles, hi ha una marxa reivindicativa que tots els ciclistes hauríem d'anar: Proposta pel 09-10/02/13 Marxa Triatletas en Red, per un ciclisme més segur
Aquest escrit no vol justificar l'injustificable, com  l'actitud homicida d'alguns conductors vers els ciclistes, només intenta aportar un punt de vista critic.

Comentaris