Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

31/08/11 Carnet de donant

Hi ha una targeta, que em fa sentir content quan miro la cartera, no és una  de crèdit amb fons il·limitat, ni cap carnet de soci de cap equip, ni partit, és el carnet de donant de sang.
De bon matí al llegir el diari i veure la noticia que les reserves de sang es troben sota mínims, concretament les del meu tipus,  zero negatiu, he mirat el carnet de donant, fa prous dies que en vaig donar i puc anar-hi.
Miro l'agenda del dia, busco un forat i som-hi, a la unitat permanent del Josep Trueta, en el moment de donar, som 5 persones simultaneament, quina alegria, veure la solidaritat feta realitat, a uns els han trucat, d'altres ho hem vist al diari, alguns senzillament hi eren, perquè fan de la donació de sang un acte regular, quina satisfacció pertànyer a aquest col·lectiu.
Costa molt poca estona, a nivell esportiu no afecta el dia a dia, si bé és cert que no s'han de fer grans esforços físics, sobretot més grans dels habituals, com a experiència personal, puc dir que el mateix dia de l'extracció, he anat en bici, a córrer, a caminar  o a nedar, sense cap complicació, inclús en alguna ocasió a les 48 hores, he fet alguna prova de resistència sense cap contratemps. 
És igual, el tipus sanguini que es tingui, sempre fa falta sang, mai n'hi ha de més, la sang és un recurs bàsic que s'utilitza cada dia i que té una vida limitada. Per poder donar resposta a les necessitats sanitàries de tot Catalunya, cal disposar sempre de sang suficient i segura en estoc. 

Comentaris