Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Proposta pel 06/03/11 Caminada de Sant Martí de Centelles. Trailwalker 2011

Tot un luxe tenir de col.laboradors Els Gafarrons, com ells es defineixen, amics de la caminada, un grup de companys, a qui els agrada compartir i donar a conèixer, el que més els agrada fer, caminar per la natura.
Us animo a tots a anar a la caminada, ens hi trobareu, una part de la recaptació  anirà cap a la Trailwalker.
És un recorregut de 21 km, en que hi trobareu avituallaments, esmorzar i un record de la caminada.
Itinerari: sortirem de l'Ajuntament de St. Martí, cap al  Collet de Sant Martí al peu del Tagamanent, passarem per Ca l'Agustí, masia restaurada per la Diputació de Barcelona i convertida en casa-museu. Esmorzarem al Bellit. Gran masia amb capella.
Al sortir, a ma esquerra es veuen "Les cases velles", restes d'un poblat medieval, agafarem el camí dels animals (o dels Matxos). Era la via de comunicació entre el Bellit-Fondrats i la Perera-La Figuera-Codina. Al fons de la vall, passarem pel Sot del Marxant amb un gorg i una cascada. Una mica més avall de la vall, hi ha el camí de La Palanca o "La Drecera" que només és podia fer a peu, també amb un gorg i una cascada. Ho deixarem, per anar a cercar, Can Pere Coix. Masia troglodítica. Només es sap que estava habitada al segle XVII per un tal Pere Feixes i la seva dona Maria. Una mica més enllà passarem per la Bauma de la Parera, es suposa que era el corral de la casa anterior.Una mica després de la meitat hi ha La Perera, masia; val la pena observar l'antic pou.Anem La Figuera. Gran masia, amb torre de defensa, hi solia passar els estius el poeta Joan Maragall, entre altres famosos. Una mica després hi ha la petita capella de Sant Isidre. Trobem  La Codina, masia enderrocada, per tornar al punt d'inici.
Moltes gràcies per la vostra solidaritat amics Gafarrons.
Podeu trobar tota l'informació i fer l'inscripció abans del dia 2 de març a: Gafarrons.
Pots fer la teva aportació, amb premi inclòs a: Pàgina de l'equip XINO-XANO: Caminant per la pau

Entrada relacionada:
06/03/11 Caminada de Sant Marti de Centelles

Comentaris