Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

12/02/11 Dieta paleolítica

Un de les grans avantatges, de pertànyer a un club de triatló com el  Xaloc, és el fet de poder compatir entrenaments, amb gent diversa, que et poden aportar molt.
En aquest cas, ha estat en Carlos Pérez, de Regenera Clíniques, que ens ha fet una xerrada sobre nutrició i suplementació, enfocada a triatletes.
El que més m'ha sobtat d'entrada ha estat la dieta paleolítica, un regim alimentari que tracta d'imitar les pautes nutricionals que l'ésser humà va mantenir durant el període Paleolític, ara fa més de 10.000 anys.
Aquesta forma d'alimentació elimina tots els aliments refinats i processats que estan carregats de greixos, sucres i sal. És la dieta a la que el nostre organisme està adaptat des de temps paleolítics, la nostra dieta natural, la que tindríem si seguíssim com els nostres avantpassats caçadors-recol·lectors. Està basada en els aliments que es poden obtenir directament del medi per al consum immediat sense processar, els animals salvatges i el menjar del mar constituïen la major font de proteïnes i greixos.Encara queden pobles de caçadors que s'alimenten així. Les fruites, els fruits secs, les llavors i els vegetals conformaven la resta del menú dels nostres avantpassats. D'altra banda, els cereals, els lactis i els llegums queden exclosos d'aquesta dieta. A més ens ha explicat, com aplicar-ho al nostre dia a dia esportiu.
No us enganyaré, me n'havien parlat i d'entrada li tenia cert rebuig a aquesta pauta, però un cop escoltada l'argumentació, li trobo la seva lògica, sembla que ha de funcionar, ho penso provar, primer s'han d'acabar les existències del rebost i de la nevera, per començar a canviar hàbits, us tindré al corrent dels resultats. 

Entrades relacionades:
07/07/11 Dieta paleolítica, primers 4 mesos
12/03/12 Dieta paleolítica, 13 mesos després

Comentaris