Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

07/11/20 Rehabilitació respiratòria. Crònica d'un accident de trànsit

Inspirometre
Inspiròmetre

Abans de sortir de l'hospital, vaig començar a fer exercicis de rehabilitació respiratòria. Són necessaris degut al pneumotòrax que vaig patir. Va quedar reduïda la capacitat pulmonar. Cal fer una pauta d'exercicis, repetint-los de tres a quatre vegades al dia.

La capacitat dels pulmons, sobretot del pulmó dret, mica en mica, va retornant a com era abans de la patacada. Encara em canso i esbufego per no res, però pas a pas. A l'hospital em guiava un fisioterapeuta. Ara a casa, ho faig seguint una aplicació del mòbil. Conté 10 exercicis. En el meu cas, en faig de més i de menys, tinc un pauta personalitzada. L'aplicació em serveix de guia. Està desenvolupada per l'Hospital Universitario Clínico San Carlos, per un munt de metges i professionals de la fisioteràpia. L'aplicació s'anomena Fissios.

Fissios, és una bona aplicació, té com a principals característiques:

  • Contingut científicament recolzat.
  • Es pot personalitzar, amb exercicis pre o post operatoris, o per la recuperació de la Covid-19.
  • Una vegada instal·lada, funciona sense consumir dades.
  • Els exercicis estan molt ben explicats. Mitjançant text, en diferents idiomes, i animacions que ensenyen els moviments. A més de tenir, un compte enrere, pel total de repeticions de cada exercici.
  • Hi ha versió web.
L'exercici que menys m'agrada i que em fa veure les estrelles, és el que s'anomena tos eficaç. Com el seu nom indica, consisteix en estossegar de manera curta i enèrgica. Tossir amb onze costelles trencades, fa la seva cosa. Tot sigui a fi de bé!
 
Tots els escrits sobre l'accident, a un sol clic: Crònica d'un accident de trànsit

Comentaris