Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

31/12/19 IX Travessia dels Nassos, 3.650 metres nedant a pell

L'objectiu  és nedar 10 metres, per dia de l'any en curs, és a dir: 3.650 metres.
Enguany no les tinc totes. No per l'aigua que es troba a 15,3C, ni pel dia enteranyinat, ni pels 12 graus de temperatura exterior, em preocupen, i molt, les meduses. Meduses que just fa 6 dies, em van fer recular en la Copa Nadal Ganxona i que ara en fa 3, em van fer una carícia al canell, a la SansiSwim de Palamós. Sé que si tornem a topar, el meu cos, no tindrà una bona reacció i que en patiré les conseqüències durant dies. Diuen que el món és dels valents i/o dels inconscients, alguna de les dues coses dec ser.
L'entrada és horrible, tinc fred, tremolo quan encara no tinc ni l'aigua a la cintura. No estic concentrat, ni mentalitzat per la fredor de la mar. Als pocs metres de resseguir roca, una medusa, merda! Giro. Provaré de nedar per la badia, és més monòton, però no hi ha onades ni corrent, que em poden fer rebotar una medusa.
Vaig nedant amb els cinc sentits. La mar està encalmada i la visibilitat és bona. No duc ni 2.000 metres i n'he vist quatre. Encara no ho sé, però no en trobaré cap més. Les he pogut esquivar, sense dificultat. Calmo l'angoixa i em concentro en fluir. El cel s'ha aclarit i el sol es deixa sentir a la pell.
La ment es posa a lloc, a partir dels 2.500 metres +/-, tot i notar la fredor de l'aigua, com m'entumeix el cos i em fa tenir mans de drap. Deixo de notar l'excessiva fred, que la manca de concentració, em feia sentir.
Segueixo nedant, content, no perquè estigui convençut que ho aconseguiré, sinó perquè estic segur, que ho intentaré fins al final. Sé que físicament puc, per metres i per aclimatació. A més, compto, amb l'ajuda, en el moment de la sortida, d'en Sergi Manero, que està a la sorra.
En una hora i vint-i-tres minuts, el gps,  arriba als anhelats, 3.650 metres. Durant la primera hora de nedar, si hagués hagut d'apostar, ho hagués fet en contra meu. Per sort m'encanta dur-me la contraria.
Track Garmin Connect
Cròniques anteriors edicions: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 20162017 i 2018.

Comentaris