Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

02/12/19 Mitja marató a piscina, 21.100 metres nedant

Un repte com aquest, mai és fàcil. Dividir-ho en sis blocs m'ajuda molt. És segmentar l'objectiu final, per poder centrar-me en sis objectius més petits, i alhora, més assequibles.
El primer bloc, de 6.000 metres és el de bon fer, estic fresc i amb moltes ganes. Durant tot el repte, faig una petita pausa, dins la piscina, cada 1.000 metres, per a beure beguda isotònica o aigua.
El segon tram, de 5.000 metres, encara em resulta còmode,  assoleixo els 11.000 metres. Fa just quinze dies, que vaig fer un repte de 10.000 metres a piscina, el 100X100. La tirada més llarga del que duc de temporada, a partir d'aquí, com respondrà el cos, és una incògnita.
En el rellotge, testimoni mut, puc veure com vaig guanyant metres, en cap moment miro el ritme que duc, ni el temps acumulat, em concentro en sumar.
El tercer bloc, de 4.000 metres, és mentalment molt dur. En els braços es noten les braçades i en el cap, es deixa sentir tot el que queda per endavant. En els últims dos mil metres, comença la davallada física, res estrany per l'entrenament que duc.
Com al final de cada tram, surto a la piscina per anar al vestuari, per fer necessitats i menjar una mica.
El quart tram, de 3.000 metres, el que em porta dels 15.000 als 18.000, contra tot pronòstic, són els que es fan més durs. L'aigua, degut al cansament i la poca preparació, sembla més densa i el ritme no para de caure en picat. Afortunadament, no tinc cap dolor estrany, més enllà dels esperats.
El cinquè bloc, de 2.000 metres, és torna mentalment de bon nedar, queda poc, em trobo prou bé i, si no hi ha cap daltabaix, tinc el repte a la mans. El ritme puja, sense deixar-me endur per l'emoció del moment, amb prou seny i deixant anar una mica la rauxa.
Tinc la temptació de fer el sisè bloc, de 1.100 metres, sense fer pausa. Seria un gran error. No seguiria l'estudiada planificació, amb la disciplina que cal, i no em permetria assaborir, com és mereix, el fi de festa: les últimes 44 piscines, fins a completar les 844, que sumen 21.000 metres, mitja marató nedant.
Dades garmin connect

Prèvia del repte:

Comentaris