Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

10/09/19 Volta a Girona en btt. Dia 3 : Albanyà - Llançà

Plou. Només obrir els ulls, escolto la pluja, no és molt forta, si constant. Segueixo el pla establert. Esmorzar amb la companyia d'en Marco i l'Iñaki.
Les prediccions per la zona on ens trobem i anem, no són tant dolentes, donen una finestra de les 10 del matí, fins a les 19 hores, sense pluja intenses. Ha d'entrar tramuntana i això sembla que ho frenarà. Tots decidim que seguirem camí.
Abans de començar a pedalar, m'asseguro allotjament sota sostre. Dintre les opcions que vaig estar buscant ahir a la nit, per internet. Aniré a l'alberg, Costa Brava de Llançà, crec que hi puc arribar abans de les 19 hores.
Surto amb una mica de pluja suau, que intermitentment es manté, durant les tres primeres hores. Segueixo el camí natural de la Muga. Rodo amb vistes al pantà de Boadella, vistes que omplen la mirada.
Mica en mica va entrant la tramuntana, i pujant la seva intensitat.
 
Pedalar al costat d'un riu, sempre és un plaer pels sentits. Abans de Pont de Molins, al km 22 de la jornada, trobo una gorga espectacular. No puc evitar parar-me, a gaudir de l'espectacle de la natura.
El camí és pista de terra, a estones amb moltes basses i terreny una mica fangós, que fa més lent avançar. Mentre el cel, em va intimidant amb la seva grisor.
A partir de Castelló d'Empúries, cal seguir  per carreteres asfaltades, poc transitades i amb bon ferm.
A l'alçada de Vilajuïga, hi ha el castell de Quermançó. Només cal desviar-me un parell de quilòmetres de la ruta. En els últims anys, hi he passat, un munt de vegades aprop, en cotxe, per motius laborals i sempre amb el pensament, hi he d'anar. Potser avui, amb la negror del cel i la tramuntana que bufa forta, no és el millor dia, però que carai, les ocasions estan per aprofitar-les. Sempre és millor penedir-se del que s'ha fet, que del que es deixa per fer. Així que cap al castell, hi pujo amb bicicleta i tot. Valia la pena d'anar-hi, lloc amb encant i bones vistes.
Arribada a l'alberg, sense mullar-me, tot un èxit i dintre del marge de temps, que m'havia proposat. Avui tinc vitroceràmica per cuinar el sopar, tot un luxe.
He pedalat 68 quilòmetres amb 407 metres positius. Creuant l'Alt Empordà. Si hi hagués hagut predicció de que el temps s'arreglava a la nit, hagués rodat una mica més. Amb la intenció de dormir en alguna caleta tranquil·la. Degut al mal temps ho faré en la comoditat d'un alberg, no hi ha mal que per bé no vingui.

Tots els escrits de l'aventura a: Volta a Girona en btt 2019

Comentaris