Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

01/09/19 Baix Empordà amb caiac. Tercer dia

Surto a navegar en la foscor i serenor de la nit.
No faig servir cap il·luminació, els ulls s'adapten a la foscor i amb els reflexes de la costa, puc veure el que tinc pel davant. Duc llum per si m'he de fer veure.
La navegació és molt plàcida, en menys d'una hora, ja clareja i puc gaudir de la pau de l'albada.
Tinc ganes de veure sortir el sol, tot i que em queda a l'esquena, vaig mirant de reüll, fins que arriba el moment. Com si d'una obra de teatre es tractés, agafo una bona posició, un indret, en que la deriva no em dugui cap a les roques i em disposo a veure l'actuació del sol, que té d'actor secundari, les Illes Formigues. La sortida de sol, és un espectacle que no val diners i que des del mar, encara té més valor, més intensitat.
Parada a la platja de La Fosca, a fer el cafè, sense cap pressa. Assentat en una terrassa, a primera línia de mar, puc observar, com de bonic és la mar des d'aquí, tot i que ni la meitat de l'impressionant que és, des de dins.
Torno a l'aigua, està plana com un mirall, puc escoltar i notar com avanço amb cada palada. Ressegueixo el preciós tram de Torre Valentina fins al Cavall Bernat, fent l'última parada, abans de desfer l'últim tram.
Emprenc la darrere etapa, sé del cert que ho faré d'una tirada. Tinc una sensació agredolça. Alegria per arribar al final de l'aventura, i la tristesa de saber que s'acaba la diversió. Tinc ganes de seguir palejant, però toca arribar a port, a Sant Feliu de Guíxols i fer la feina més ingrata, traslladar tot el material fins a casa i deixar-lo apunt per la propera sortida.
Avui han estat 24,1 km en 5 hores i 11 minuts damunt del caiac.
En aquesta aventura que ha durat 52 hores, he navegat 110,6 km, en un total de 23 hores i 15 minuts damunt el caiac. Ha estat un premi poder viure sensacions i emocions, amb el teló de fons del Baix Empordà i com escenari, la mar.

Tots els escrits de l'aventura a: Baix Empordà en caiac 2019

Comentaris