Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

14/05/19 Pirinexus. Etapa 2. Sant Joan de les Abadesses - Capmany

A les set del matí, ja estic pedalant, avui tinc una petita contra-rellotge. He d'estar al càmping de Campmany, abans de les 19:30, hora en que tanquen recepció, sinó hauré de buscar una alternativa.
La nit ha estat freda, a Sant Joan les Abadesses, i ja se sap, que quan el dia neix, la fred creix. Tinc una pujada d'uns 18 km i un 600 metres de desnivell positiu, per agafar temperatura. Tot i anar carregat, és de bon fer.
Una vegada dalt, al Coll d'Ares, amb una alçada de 1.513 metres, coincideixo amb dues noies americanes, que estan fent ruta en bici i alforges, durant unes setmanes. No puc estar de recomanar-los-hi que visitin el Cap de Creus i  la Costa Brava. Compartim unes hores de pedaleig, amb el meu poc anglès i el seu molt de castellà.
La baixada fins a Prats de Molló, és una delícia, té unes vistes espectaculars.
La part francesa de la ruta Pirinexus, és de bon rodar i molt planera, exceptuant el seu inici i final. Al pas per Ceret, no deixo de veure, parades i parades al costat de les carreteres on venen cireres i per la part més interior, els camps tenyits de vermell, pels arbres fruiters.
Parada a dinar a Sant Joan de Pladecorts, amb vistes als llacs, on puc observar la vida passar, des de sota una ombra.
Per entrar de nou a Catalunya, cal afrontar el Coll de Panissars, que té una bona pujada, inclús una rampa, que costa de fer a peu, empenyen la bici,  és un tram curt i al cap de poc, estic dalt. Per tema temps, enfilo vers el Castell de Bellaguarda, a El Pertús i faig uns quilòmetres per carretera, fins a la Jonquera, on torno a agafar les pistes forestals de la ruta Pirinexus.
Ho aconsegueixo! Sense presses, assaborint el camí i alhora sense encantar-me. He pedalat, 118 km amb 1.539 metres positius, en una mica menys de dotze hores i estic al càmping, 40 minuts abans no tanquin recepció, genial!
Munto la tenda, dutxa, em preparo el sopar i a dormir, que demà seguiré fent realitat una il·lusió.
Tots els escrits de l'aventura : Pirinexus 2019

Comentaris