Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

25/06/16 Aventura en caiac. Segon dia

Mentre el sol encara mandreja, ja estic en el caiac direcció Cala Montgó, gaudint a la meva dreta de l'espectacle de viure la sortida del sol des del mar, mentre a la meva esquerra disfruto de parets altes i navego dins coves que em fan encendre el llum per veure'n el fons.
A cala Montgó, aprofito per fer un cafè i  assentat en un banc, davant la platja, mentre menjo un senzill pa amb xocolata, em sento la persona més afortunada del món, de tenir estones, en aquest cas tres dies, per fer el que m'agrada.
La predicció de vent de nord, fa que emprengui la tornada en aquest punt, vaig prou bé d'horari i aprofito per entrar a navegar en el riu Ter, no ho he fet mai i em fa il·lusió, l'idea és un quilometre amunt i tornar. Hi ha poc cabal i remuntar el riu no costa, se'm fa curt, hi hauré de tornar un altre dia amb més temps.
Enfilo directa cap Begur, a la que estic davant d'Illa Roja, comença el festival, onades que van creixent fins a arribar a un metre, fruit de la tramuntana que ja ha entrat, no és de mal palejar, sinó fos per la quantitat d'embarcacions que acaben de remenar l'aigua, ja prou moguda, una em passa tant aprop, que fins i tot s'adona que quasi em fa bolcar i es para per disculpar-se. Aconsegueixo el meu objectiu, a les 14:00 ja he creuat el Cap de Begur, a les 15:00 la tramuntana bufarà en el seu punt més fort. Ha estat una hora bastant dura, haver d'estar pendent de mar i barques esgota.
Parada llarga per dinar i a costejar, sense massa pressa, gaudint de racons i raconets de pura Costa Brava.
Un cop passat Llafranc, decideixo que començaré a buscar on passar la nit, cal que reuneixi unes condicions concretes: Lloc de difícil accés per terra, per estar tranquil, arrecerat de la tramuntana, per si decideix bufar mentre faig nit i que tingui cobertura per tenir comunicació en cas de qualsevol problema, encara que per tenir-la haguí d'enfilar-me per algun indret.
Vaig mirant, observant i parant en alguna cala, fins que arribo a Cala Sània, mai hi havia parat, perquè és molt petita i sempre hi ha un munt d'embarcacions al davant, el dia anterior segons m'expliquen, n'hi havia 40, hi ha una casa a capdamunt on s'hi va allotjar Truman Capote, parlo amb els que hi passen aquest dies de pont, la curiositat de veure un tio sol, un caiac i una tenda, ajuda a establir conversa.
Com a bona aventura té elements d'incertesa, la meteorologia, tot i tenir bones prediccions mai són exactes, no sabia on acabaria dormint, no conèixer tots els detalls ho fa tot més interessant.
Comença a fosquejar, els 43.4 km navegats estant 9h10' damunt el caiac, em fan caure en un dolç son.
Track Garmin Connect

Entrades relacionades: 

Comentaris