Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/06/16 Aventura en caiac. Primer dia

El veritable desafiament és distribuir tot el material, primer dins les bosses estanques i després dins el caiac, de manera que tot hi tingui cabuda i estigui a mà, amb els anys n'he anat aprenent, abans era un desastre.
Inicio l'aventura tocades les 8 del matí, la primera tirada és la més llarga i directa, vull creuar el port de Palamós el més d'hora possible, d'aquesta manera trobaré poques embarcacions i tot resultarà més fàcil.
Navego en un mar encalmat, aprofitant les parades per estirar les cames, menjar i nedar una estona.
El Cap de Begur, el passo amb mar molt planera, m'imposa respecte, en aquest indret les he viscut de tots colors.
Paro a una de les meves cales preferides de Begur, Illa Roja, duc 33 km palejats, la parada és llarga, dino, no tinc pressa, tinc prou temps per arribar abans no sigui fosc a on m'havia proposat.
Camí Les Medes, entra vent de garbí, que aixeca una mica d'onada a favor, m'ajuda a avançar més ràpidament. Camí al meu destí, cala Ferriol, on dormiré, trobo un grup de caiaquistes que estan gaudint d'un dels trams amb més encant de la Costa Brava, de L'Estartit a L'Escala, tram sense edificacions, amb parets que fan alçar la vista per veure'n el final, amb l'encant de La Foradada, un forat a la muntanya que a més d'entrar-hi el mar, és pot creuar amb embarcació.
A cala Ferriol, on faré nit, no estaré sol, hi ha cinc barques que també n'hi faran, intercanviem unes paraules, m'adono que estaré ben acompanyat.  Ells al mar dins la seva embarcació i jo a terra dins la tenda de campanya, a un metre de l'aigua.
M'enfilo muntanya amunt, a la recerca de la cobertura necessària per revisar les ultimes prediccions i decidir que faig demà, segons puc veure a diferents mitjans es confirma que entrarà tramuntana, a partir de les 15 hores ja tindrà una força considerable, que fa desaconsellable seguir direcció nord. Decideixo llevar-me ben d'hora i marxar amb la primera llum del dia per navegar fins a Cala Montgó i un cop allà, desfer camí  anant direcció cap a casa.
He navegat 46,5 km estant quasi 9 hores damunt el caiac, estic cansat i feliç d'estar en aquest indret, de tot el que he gaudit avui i per tota l'aventura que m'espera.
Track Garmin Connect

Entrades relacionades:

Comentaris