Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/03/15 No participaré al Gran Ultra de l'Emmona

Sé que no tinc que donar explicacions, ni justificar el que faig o deixo de fer. Em sembla de rebut, igual que en el seu moment vaig explicar que participaria a l'Emmona en la seva modalitat de Gran Ultra, de 172 km, ara exposar els motius que fan que no hi participi.
No tinc por al fracàs, ni a quedar l'últim. El que passa, és que no hi veig cap possibilitat d'aconseguir-ho i anar amb l'únic al·licient de veure a quin punt de tall, em pararan, per mi, no és divertit.
Un cop passat  l'impuls d'inscriure'm. Ha vingut la reflexió pausada i fer números de ritmes.
La muntanya m'agrada, tot i que hi vaig poc. Agafant el meu millor temps de l'Emmona de 106 km, vaig tardar unes 33 hores. Que vol dir que de mitjana anava a 3.21 km/h i fent honor a la veritat, aquest ritme és gràcies al bon amic Lluís Tuneu,  que m'estira i em marca la traçada en els trams més tècnics.
A aquest ritme, per fer els 172 km, necessito 53 hores i mitja. El temps màxim són 48 hores. Això sense tenir en compte que hi ha dues nits sense dormir, que parés o no una estona, mermarien el ritme i farien afegir unes hores més. Apart del fet de començar a les 7 de tarda, que vol dir que al cap de 6 hores de començar, ja tindria son i avançaria més lent per anar amb frontal.
És cert que podria entrenar més i anar més ràpid, però un dels avantatges de tenir quaranta anys, és conèixer les limitacions i saber fins on puc arribar.
Fa mesos que ho penso, he apurat la decisió, pel fet que hi van bon amics, amb qui volia compartir aventura. Amics, als qui desitjo que gaudeixen l'Emmona i espero poder-los felicitar, el dilluns següent, perquè de ben segur ho aconseguiran.
En cap moment, aquest escrit pretén ser cap  critica a l'organització,  al contrari. Sé que els horaris estan posats per donar les màximes garanties de seguretat als participants. Sóc conscient de que han de mobilitzar gran quantitat d'efectius i voluntaris. Només pretenc explicar, els meus motius per no participar en una cursa que a nivell organitzatiu i humà, és un 11 sobre 10.

Entrada relacionada:

Comentaris