Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

22/03/15 Com m'organitzo un repte propi

Un repte parteix d'una il·lusió, d'una idea que va donant voltes pel cap i que acaba fent-me somiar despert.
Comença amb una pregunta molt important. Realment ho vull fer, sent conscient de l'esforç que implica?
Un cop la resposta és si. Ve la qüestió més difícil i apassionant. Com fer-lo realitat? Si és una prova organitzada, és molt senzill, pagar, entrenar i anar-hi el dia que toqui.
Cada dia m'agraden més els reptes que creo de zero, no perquè tingui res en contra les proves organitzades, que hi participo i m'encanten. Tenir un munt de serveis i de seguretat al voltant és fantàstic. Sinó perquè m'agraden les coses que surten del normal, la duresa de fer-ho pel meu compt i sobretot per gaudir més del camí, al conèixer tots els detalls.
Un cop he decidit que vull fer, cal quadrar dates, per establir les setmanes d'entrenament i/o els reptes que em portaran cap al repte final. Per exemple, l'any 2.014, pel repte de nedar 15 hores en piscina, primer vaig fer el 09/03, un 100x100, que són 10.000 metres, després el 12/04, una mitja marató, 21.100 metres i finalment el 02/05, les 15 hores, 33.850 metres. La decisió la vaig prendre a principis de febrer, a 4 mesos vista del repte.
La part menys romàntica dels desafiaments autogestionats, és la fulla d'excel. Les hores que passo desengrunant tots els detalls. Material, per tenir-ho tot i  en bones condicions, bateries carregades, etc. Indumentària, cal tenir present el més probable segons l'època de l'any i afinar-ho el últims dies, en funció de les previsions. Alimentació, per entrenar-ho, menjar un plat de macarrons i seguir corrent, sinó si està acostumat, pot tenir males conseqüències. Horaris, el que compto tardar, hores de llum  o si vull parar a menjar, tenir present quan obre i tanca l'establiment. Plans B i C, a tots els nivells, pels possibles imprevistos i per les situacions improbables, però possibles. I mil i un detalls.
Ho preparo  mesos abans, per tenir temps per qüestionar-m'ho tot i canviar el que cregui convenient.
I sobretot al acabar, ho aconsegueixi o no. Cal reflexionar, del que ha anat bé o malament, que ha faltat o sobrat, que hauria d'haver fet diferent. D'aquesta manera, aprenc i milloro, cara a següent repte.

Comentaris