Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

06/06/14 Entrenament invisible. Descans previ a un repte

Descansar el suficient, abans d'una prova de llarga distància, és de lògica. Si sé del cert que, anant tot bé, passaré una nit sense dormir i que un cop es faci de dia encara em quedaran unes 10 hores més de caminar, com és el cas de l'Ultra Trail Emmona, que disputaré en una setmana, cobra especial importància, posar-me al dia de son.
Descansar no vol dir parar, ni fer el manta en el sofà al arribar el capvespre. És baixar el ritme, fer activitat de baixa intensitat i dedicar-hi menys temps. Inclús la setmana anterior no faig el mateix esport, que faré el dia de la prova. Com que toca caminar i molt, faré natació i bicicleta, d'aquesta manera em quedaran ganes d'enfilar muntanya amunt i avall, que bona falta em faran i mantindré el cos activat.
En aquesta ocasió el període d'aquest entrenament invisible, serà de 12 dies, abans de la prova que és el 14 de juny.
Dormir el necessari, no dotze hores cada dia, sinó les hores que toquen. Que hi ha varies coses a fer, doncs a prioritzar i deixar-ne algunes, per molt que m'agradin. Es diu que li falten hores al dia per fer-ho tot, cada dia estic més convençut que no em falten hores, em sobren coses a fer. Per exemple aquesta setmana, de dilluns a dijous, he deixat d'escriure aquest espai que tant m'omple, he hagut de prioritzar feina, obligacions, entrenament i el munt de coses que van sorgint en el dia a dia.
Els últims set dies, inclús deixaré de prendre cafè i si es dóna el cas, d'altres begudes estimulants, per dos motius. Si dormo el suficient no són necessàries i dos, perquè el dia i sobretot la nit de la prova, em faci més efecte,  No és cap veritat absoluta, és un petit detall, que em funciona.

Comentaris