Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

15/03/12 Motius per entrenar

La motivació, aquesta és la clau de l'èxit, el secret que és diu a crits, mil i un gurus en parlen, cadascú ven la seva formula, no és gens senzill, és la part més difícil de mantenir al llarg del temps.
Quan hi ha un gran objectiu a llarg plaç, ja sigui una prova important o una temporada de competició, és normal, tenir èpoques amb alts i baixos en les ganes d'entrenar, el dia a dia, és feixuc, combinar família, feina, obligacions, amb les llargues sessions d'entrenament, hem d'adaptar els entrenaments a la nostra disponibilitat per realitzar-los.
Amb la fred fa mandra sortir de casa, amb la calor és fa més pesat, hi ha 50.000 motius per no fer res, imprevistos d'última hora que ens fan la guitza, intento que el meu imprevist de cada dia, sigui entrenar. Quan em visita la mandra i les ganes de no fer res, recordo que quan hi sóc, el que fa mandra és acabar i haver de deixar la diversió.
Un cop definides les sessions i la intensitat dels entrenaments a setmana vista, a no ser causa major, no tiro enrere, en el moment de planificar-ho, tinc molt present els objectius a llarg i curt termini, el perquè de cada entrenament, a quina modalitat hi dedico més temps, a quina només faig manteniment, jornades de descans, en funció del meu calendari de prioritats. Així un cop arriba el moment en que arribo de treballar, és tard, fosc i fa fred, només em cal recordar que el vaig a fer és necessari per aconseguir els propòsits que m'he marcat.
Fer-ho amb amics i companys, ajuda molt, de vegades és més el fet d'haver quedat amb l'un o amb l'altre, que no l'activitat en si.
Les jornades de repòs, també s'han de complir amb igual disciplina, el descans i l'alimentació, són la part silenciosa de la planificació.
Se que l'únic motiu per no entrenar avui, és ja haver-ho fet i que per sobre de tot, el principal, és gaudir la sessió del dia, doncs és el moment que dedico a mi mateix, a fer el que m'agrada, a fer bategar ràpidament el cor, per poder apreciar el que realment importa. Per mi entrenar, no és més que això, fer el que m'agrada, amb una mica d'ordre, perquè m'ajudi a gaudir de les llargues distàncies que tant m'aporten. I quin millor motiu per anar a entrenar, que anar a divertir-se.

Comentaris