Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

04/11/11 Boia per nedar al mar

Dur una boia, per   nedar en aigües obertes, ajuda a millorar la nostra seguretat  i visibilitat cara als demés, pel trànsit marítim i inclús pels propis companys de travessia, és més fàcil de localitzar, un objecte allargat que flota de color taronja, que no un nedador amb neoprè de color fosc, per molt gorro llampant que porti.
Que els vaixells, ens vegin millor, no és un xec en blanc, per nedar on i quan vulguem, s'ha de tenir en compte, que si anem una mica a mar obert, on les embarcacions ja han marcat rumb i van a velocitat creuer, només miren de tant en tan i no precisament a la superfície de l'aigua on som nosaltres, sinó a l'horitzó, per localitzar altres barcos en la seva trajectòria.  Navego en un caiac de més de 5 metres, de color groc i moltes vegades ni em veuen, imagineu-vos a un nedador.
Al resseguir costa, és on més ens beneficia, ens veuen els pescadors, les barques per les possibles roques, van més a poc a poc i atentes.
Té altres avantatges,   hi podem portar algun petit objecte, la clau del cotxe a dins, una ampolleta d'aigua penjada, per exemple, si tenim qualsevol problema, ens serveix com a punt de recolzament.
En la majoria de travessies organitzades, no es necessari, en ocasions podria ser més un destorb, que una altre cosa, tot i que en algunes de mar obert,  és obligatori, com en la 25km Cabrera Ultra Open Water. En entrenaments en solitari o entre amics, amb pocs o cap mitjà de suport, és una bona eina, en aquestes situacions sempre l'utilitzo.
Molesta molt poc al nedar, es deixa notar al moment d'arrancar, després ni m'adono que la duc, tot i que hi és, la porto fixada al turmell, amb un leash de surf, de 2,5 metres, el cable gira sobre si mateix i no s'embolica, no és incòmode, l'he dut 6 hores seguides i cap problema.

Entrades relacionades:

Comentaris