Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

13/06/11 Snorkel a Cala Vigatà

La mar ens ofereix, múltiples maneres de gaudir-ne, com ara l'snorkel, en la seva variant més simple, nedar amb ulleres i tub per observar la vida interior de les seves aigües.
Ho acostumo a fer en el meu raconet preferit de la Costa Brava, la Cala Vigatà, a Sant Feliu de Guíxols, catalogada com a paratge natural d'interès, amb el fons marí més ric i divers de tota la costa guixolenca. Conté fons rocallós i alguers de Posidònia oceànica que configuren ecosistemes de gran valor, s'hi pot veure estrelles de mar, multitud de peixos, en petits grups o a centenars, passant al teu costat com si res o buscant refugi entre les plantes.
És fantàstic, observar, fent moviments suaus, per no molestar, a poc a poc, d'aquesta manera, quan ve l'onada, un mateix, juntament amb la flora i fauna marítima, ens podem moure al compàs, que ens marca la mar.
La zona, està en projecte de ser reserva marina, des de Cala Vigatà fins a Punta de Garbí, segons diversos escrits hauria de ser una realitat aquest 2011, l'estiu passat estava abalisat, per impedir el pas d'embarcacions recreatives i de pesca, de moment, a dia d'avui, no hi ha boies.
La mar, és pura vida, per molt sovint que hi vagis, sempre està diferent, sempre hi ha una petita sorpresa que t'espera, mentre nedes i observes amb calma, sents les onades, escoltes la teva respiració, ets espectador i part.

Entrada relacionada:
13/09/12 Snorkel Cala Vigatà en imatges

Comentaris