Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

19/05/19 Volta a Formentera a peu

En la claror de la lluna plena, arranca el repte. Encara no són ni les sis del matí i ja estic en marxa. 
Els primers quilòmetres són de molt bon fer, primer per una passarel·la de fusta i després per amples corriols, puc córrer amb certa comoditat fins el Far de la Mola. 
Gaudeixo d'una baixada amb vistes espectaculars, tot fent el camí romà de Sa Pujada. 
Al quilòmetre 25, parada per esmorzar i comprar aigua. Duc menjar a la motxilla, però pels àpats principals, aprofito el pas per nuclis de població per a fer-los. 
Sorpresa del dia, ni fet exprés. Coincideixo amb els companys de Marnaton, que varem participar en l'organització de la travessia de nedant del dia anterior i que hem allargat la nostra estada, per gaudir de Formentera. Tota una alegria. 
Al cap de poc, comença un dolç i feixuc calvari. Quilòmetres i quilòmetres de platges, que he de creuar per la sorra, fent lent i treballós el caminar. No corro, fa molta calor i noto el desgast físic, dels dos llargs dies que he estat treballant, amb els amics de Marnaton. 
L'Estany Pudent, és espectacular, una salina, on s'extreu sal de mar. 
Fins el far de Barbaria, km 62, puc gaudir dels penya-segats amb vistes a Eivissa. D'un terreny variat i ric en diversitat, ple de sargantanes de diferents colors, que fugisseres surten corrent al meu pas. 
Inicio el tram més complicat de la volta: els torrents. Que cal baixar, per posteriorment pujar. Algun amb més dificultat que un altre, sinó tècnicament, si per saber per on passar, tot i el dur el gps, acabo anant per on ho veig més clar. Em quedo sense aigua, la calor ha fet de les seves. Que hi farem, és part de l'aventura! 
Entre que es fa tard, ja fosqueja i que la calor no apreta, els últims 8 quilòmetres, els faig corrent, només amb una parada, en un oasi o més ben dit, una màquina automàtica de begudes fresques, que afortunat em sento, duc prop de dues hores sec, sec. Per contra, unes piles descarregades, fan que em quedi sense el guiatge del gps. Amb la llum del frontal, vaig fent camí. 
Acabo al voltant de les 10 de la nit. Han estat prop de 16 hores de diversió, fent 76,8 km  +/-, per completar a la Volta a Formentera. Un regal pels sentits.
Per error, vaig esborrar el track, us deixo el que vaig seguir: Volta a Formentera wikiloc 
Vaig fer prop de tres-centes fotogràfies, n'he fet una tria: Àlbum de fotos

Comentaris