Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

30/01/24 Primer semestre del primer curs d'anglès


Estic molt content, per haver aprovat el primer semestre del primer any d'anglès, partint de zero.

No ha estat excessivament difícil, però sí menys fàcil del que m'esperava. El que vaig fer fa trenta anys, no m'ha servit de gaire, entre que ho tenia mig oblidat i mig oxidat, m'ha calgut posar-me les piles.

La càrrega lectiva del curs era de 70 hores, dividit en sis blocs quinzenals, amb activitats, treballs i un examen per cada bloc. A més d'un examen final de curs. Tot plegat sumat en diferent proporció per obtenir la nota del curs. Per ser considerat apte cal tenir un mínim d'un 6,50. Estudiar en línia té els seus avantatges i inconvenients.

Avantatges: Poder estudiar i fer els treballs quan a un li va bé, sempre havent de complir uns terminis d'entrega. Permet organitzar-se millor i adaptar-se a una realitat canviant. A diferència de la formació presencial, el curs es divideix en semestres, cosa que m'agrada molt. Si no superes un curs, repeteixes un semestre, no un any. Al ser per semestres, dona més joc. Si un no els pots fer, et pots apuntar al següent, no cal esperar un any.

Inconvenients: Cal disciplina i motivació, des de casa és molt fàcil llençar la tovallola. No tenir un professor explicant les coses, fa que alguna part costi d'entendre. Per sort, sempre hi ha els tutors per a poder preguntar i Google per a cercar el que calgui. En la meva opinió, s'ha de complementar, sis hores setmanals per aprendre anglès és poc. Hi ha molt recursos disponibles, aplicacions per practicar en el mòbil, contingut audiovisual que podem veure en versió original i llibres adequats al nostre nivell actual.

En conclusió, per aprendre angles, he iniciat un camí de llarga durada, en què els avantatges de fer-ho en línia m'atrauen i dels inconvenients treballo per fer-ne fortaleses.

Comentaris