Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

23/01/24 Recursos gratuïts per preparar la prova del nivell superior de català (C2)

De recursos gratuïts per aprendre i treure's el nivell superior de català (C2) n'hi ha de diversos, a continuació us explicaré els que vaig fer servir:

- Viure en català. És molt evident, però de vegades un s'oblida del més bàsic. Si tenim la sort de viure en un entorn catalanoparlant, és més senzill. En el meu cas parlo el català habitualment en el meu entorn i consumeixo entreteniment en aquesta llengua.

- Contingut en català. Mitjançant la xarxa pública de biblioteques tenim a l'abast un munt de títols per a llegir i de cinema per a veure. Només cal escollir bona literatura per ajudar-nos a enriquir el nostre vocabulari.

- Xarxes socials. A més de seguir persones catalanoparlants, també seguia i segueixo a comptes que parlen de com millorar l'expressió oral i escrita en català. A Instagram i YouTube en podrem trobar molts i de molt bons, amb diferents accents que enriqueixen.

- Web de la Generalitat de Catalunya. Hi podem trobar des de mostres d'expressió escrites i orals avaluades, fins a una guia per a preparar-ho.

- Practicar el model d'examen. Per tenir tranquil·litat a l'hora de fer una prova, no hi ha com saber que ens espera. Hi ha dos llibres específics, disponible a la xarxa de biblioteques, segons per on ens examinen: 10 Proves per al Nivell C2 - Exercicis segons el model de la DGPL i 10 Proves per al Nivell C2 - Exercicis segons el model del CNL. Podem agafar aquestes proves amb el cronòmetre i fer deu simulacres. Aquestes temptatives em van ajudar a definir una estratègia de com repartir el meu temps, fent que el resultat fos òptim.

- Practicar la part oral. És important fer-ho amb el temps que tindrem el dia de l'examen. Ja siguin els trenta minuts de preparació i el seu corresponent temps d'execució. Quan el feia ho gravava en vídeo, per veure'n les errades de la part oral i del llenguatge no verbal. Així com avaluar si havia parlat de més o de menys.

Comentaris