Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/01/24 Llibre: Els pecats de la xona

Laura Fa i Marta Pontnou. Els pecats de la xona. Barcelona, Rosa dels vents, 2023. 184 pàgines.

Llibre escrit a quatre mans, per Laura Fa i Marta Pontnou. Amb una visió feminista, sense caure en els tòpics, sinó en la realitat del dia a dia de la nostra atrafegada vida moderna. Escrit en clau de dona, és cert que algun home s'hi pot veure emmirallat amb el que descriuen, malauradament les actituds masclistes segueixen a l'ordre del dia. Si a més de per riure una bona estona, serveix per despertar consciències, benvingut sigui.

El relat transcorre en forma de diari personal, al llarg d'un any. Passant per totes les tradicions que ens són pròpies, Nadal, les vacances i les escapades de cap de setmana, entre d'altres. Alhora passa per les situacions que viuen les famílies en aquests dotze mesos, parents, nens, la Renda, col·legi, decisions familiars entre d'altres. Sense oblidar els equilibris laborals per a poder dur endavant una família.

És un llibre molt còmode de llegir. Trenca amb els estereotips. Està carregat de veritats, algunes que poden sonar incòmodes. Carrega contra el patriarcat i els clixés establerts. No cau en el victimisme, ni amb la culpabilització, sinó que ho afronta tot amb molt d'humor.

Comentaris