Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

06/06/20 Sant Feliu de Guíxols - Olot i tornada, pedalant 200 km, per les vies verdes


Començo a pedalar a dos quarts de quatre de la matinada. Les primeres hores, en la foscor, són tranquil·les, els quilòmetres passen volant. Una espectacular lluna plena, presideix la nit.
El dia es desperta, mentre passo per una ciutat de Girona adormida.
A partir de les 6 del matí, vull parar a fer un cafè amb llet, però els dos bars pels que passo davant, estan tancats. No tinc ganes de desviar-me, que hi farem. No es pot tenir tot.
A Amer, parada per esmorzar, el que duc a l'alforja de la bici. Cal agafar forces, per davant, tinc uns dinou quilòmetres de pujada. De bon fer, en un entorn amb molt d'encant, fins arribar al punt més alt de la ruta. El coll d'en Bas, em rep majestuós com sempre i amb una agradable baixada.
A Olot, arribo una mica més tard de les 10. Meitat de camí. Parada i fonda. A on, des del 2007, paro sempre que faig aquest aquest recorregut de 200 quilòmetres. El Firabar. Menjar senzill i bo.
La tornada, ja no serà tant de bon fer. La calor apreta i les cames afluixen. Sobretot ho noto a partir del quilòmetre 160 +/-. L'inconvenient de conèixer bé el recorregut, és que sé el que m'espera.
A l'alçada de Bonmatí, surto uns metres de la via verda. Per anar a un raconet, al costat del Ter. On em quedo, per uns minuts, a contemplar el pas del temps, mentre el riu flueix.
El vent, que al matí estava parat, es posar a bufar, com no podia ser d'altre manera, en sentit contrari a la marxa. Aquest esforç extra, es mereix un premi extra. Aprofitant que tinc gana, tot i que duc menjar, em regalaré, un gelat per berenar. Un al·licient, que em fa pedalar amb més ganes, fins on he decidit que pararé a comprar-lo, la benzinera de Llambilles.
Una vegades les ansies llamineres satisfetes. Segueixo desfent camí. Amb el sentiment contradictori, de voler acabar, perquè estic cansat, i les ganes de duri per sempre, per tot el que gaudeixo.
Poder passar hores i hores. En que la màxima preocupació és pedalar. Més enllà de l'esforç físic que implica, és un tot un premi.
Track Wikiloc / Garmin Connect

Presentació del repte:
Repte pel 06/06/20 Sant Feliu de Guíxols - Olot i tornada, pedalant 200 km, per les vies verdes

Comentaris