Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Proposta pel 11 i 12/01/20 24 hores a muntanya

Desena participació en aquest repte, que espero amb ganes cada principi d'any, de la mà del Centre Excursionista Olot.
Té l'al·licient que el recorregut és diferent a cada edició, enguany: Hostalets d'en Bas - Cantonigrós - Sant Pere de Torelló - Montesquiu - Llaés - Vallfogona.
El que fa aquesta caminada especialment dura, en el meu parer, molt dura. És el fet que el recorregut no el fa cadascú al seu aire, sinó al ritme que marca el guia a cada moment, fent les parades que siguin necessàries per reagrupar a tots els participants. El recorregut no està marcat, si bé és veritat que on hi ha bifurcacions dubtoses, hi posen indicadors, per major seguretat.
Haver d'anar a un ritme que no és el propi d'un mateix, ni poder fer les parades quan i a on un vulgui, és tot un repte. D'aquesta manera, les 24 hores, no són un temps màxim, sinó el temps real, més o menys, de la prova. Un punt que la fa més dureta, juntament a fer-ho a ple hivern, és fer-ho en  gran part de nit, una mica més de 14 hores de foscor, per això sempre ho fan coincidir amb lluna plena per poder gaudir més de l'entorn.
La caminada d'aquest any, uns 70 km i 3.000 metres de desnivell positiu, està dividida en cinc etapes, al final de cada una hi ha avituallament, es poden fer les etapes que es vulguin, hi ha un autocar que et porta si cal, en el meu cas aniré a intentar completar les 24 hores per desena vegada.
Aquesta filosofia excursionista, és el que m'atrau per tornar-hi un any rere altre. Permet fer amics, canviar impressions amb diferents persones i passar-ho bé.
Cròniques participacions anteriors:  2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2019. També ho he realitzat el 2009 i el 2010, tot i que no n'hi ha constància en el bloc.
Més informació: Centre Excursionista Olot


Entrada relacionada:
11-12/01/20 24 hores a muntanya

Comentaris