Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

13-14/08/16 24 hores solidàries de natació

Les 24 hores solidaries de natació en piscina a Prades, van ser tota una festa, en la que vaig tenir l'orgull i la sort de participar.
L'amic i organitzador Maxi Gonzalez està apuntat per anar a fer de socorrista a Lesbos amb l'ong Proactiva Open Arms i va decidir que mentre no l'avisaven, podria fer alguna cosa per ajudar als que ajuden.
Ho va fer en forma de repte esportiu i participatiu, per recaptar diners per l'ong. La proposta era que durant 24 hores hi hagués algú nedant a la piscina, per aconseguir-ho, va engrescar una serie de persones que ens apassiona la natació i va fraccionar en torns de trenta minuts. Li vaig dir que si sense pensar-ho gaire. Al fer-ho a localitat de Prades, a la província de Tarragona, a uns 950 metres d'altitud, en una piscina descoberta i no climatitzada, feia preveure que la nit podria ser el tram horari més complicat.
A més dels que fem els torns, va anar venint gent que ens ve a veure, ens companya nedant una estona i participa en les activitats, com la classe d'aquagym i la de tonificació.
En el meu cas, em tocava nedar 4 torns de 30' a les 23:00, 1:30, 3:30 i 5:30 de la matinada. A les 23:00, el primer contacte amb la piscina, estic nerviós,  sento la pressió interna de que no puc fallar, per sort la temperatura de l'aigua està prou bé, al sortir ja és una altre història, res que una dutxa d'aigua calenta no solucioni, a les 1:30 i les 3:30 nedo amb calma, el cansament de la nit es deixa notar. Entre riures amb els membres de l'Associació de voluntaris de la vila vermella de Prades, les hores passen molt amenes.
Poc abans de nedar el meu últim torn a les 5:30, tot i que la temperatura ambient ronda els 12 graus, millor del previst, la fred i la són em van calant, a dins l'aigua si està bé, pel contrast tèrmic, en res tinc les ulleres entelades, decideixo no parar de nedar, arriba un moment en que només distingeixo ombres i que faig alguna braçada en fals, m'estic adormint nedant, les males sensacions duren pocs minuts, en res són les 6 de la matinada i hi ha el canvi de torn.
Dormo una estona i de nou a la festa. L'última hora és molt divertida, anem nedant primer d'un en un, en torns de 50 metres, després de dos en dos, al final en fem de 25.
Acaba l'esdeveniment i l'assaboreixo, juntament amb amics, nedadors, organitzadors i voluntaris al voltant d'una taula. Molt content per haver aportat la meva gota d'aigua en l'immens mar de la solidaritat.
Garmin connect dels trams de natació, de 23:00 a 23:30, de 1:30 a 2:00, de 3:30 a 4:00 i de 5:30 a 6:00.

Entrada relacionada:

Comentaris