Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/04/16 Geocaching, descobrint un joc

Geocaching és, en poques paraules, buscar "tresors" amagats mitjançant coordenades via gps, n'hi ha per tot el món.
Uns són recipients grans, amb objectes per intercanviar i d'altres són de la mida del caputxó d'un bolígraf, n'he trobat de totes formes i colors, des de tappers normals a un amb forma de pinya, que costava molt de distingir en la pineda en que es trobava, un altre que simulava un cargol en una estructura, fins i tot un penjat en una branca a uns dos metres i mig del terra.
Poden estar amagats, penjats, camuflats, rera un pedra, enganxat per un imant en un banc, etc.
Tots tenen un llibre de registre, on cal apuntar el nom de jugador i la data en que s'ha trobat.
N'hi ha que salten a simple vista i d'altres que cal estar-hi estona, fins a 30 minuts o més depenent de lo camuflat i/o amagat que estigui.
Fa unes setmanes que ho practico i m'agrada. N'hi ha que et fan trencar el cap i durant aquella estona és difícil pensar en res més, cal concentrar-se molt, per poder trobar el que no saps quina forma té. N'hi ha de tots els nivells i inclús de múltiples.
Malgrat anar amb coordenades gps i dur-ne un aparell que fa servir satèl·lits Gps i Glonass, que li donen molta precisió, de les coordenades a l'amagatall,  n'he arribat a trobar a uns 7 metres de distància, cal tenir en compte la precisió del meu aparell sumant-hi la precisió del que va prendre les coordenades originals.
A dia d'avui, en duc un centenar de buscats i 67 de trobats. Vaig aprenent a cada pas, ara sóc molt novell, de ben segur que dels no trobats, d'aquí un temps hi tornaré i em semblaran fàcils
.
Com més m'agrada fer-ho és amb la btt, per anar d'un punt a un altre és més ràpid i permet fruir d'esport i joc, una magnifica combinació.
Podeu pensar que aporta aquest joc, doncs dues coses bàsicament, una descobrir nous indrets, nous racons i fer-ho amb una mirada diferent i alhora diversió.
Per jugar-hi només cal registrar-se a la pàgina oficial, www.geocaching.com, baixar una app al mòbil o fer servir un gps, ganes de passar-ho bé i sobretot dur un bolígraf.

Comentaris