Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

28/03/16 Font Picant - Puig d'Arques, ruta de contrastos

Té delicte, en els últims 10 anys, he fet aquesta ruta, sense exagerar, fins a Romanyà de la Selva, un centenar llarg de vegades en bici i en desenes d'ocasions ho he allargat fins al Puig d'Arques i almenys un parell de vegades corrent, però fins avui no ho havia fet mai caminant.
I és que caminant, a pas ferm i alhora deixant-me embadalir pel paisatge, és com es gaudeixen millor els detalls. I així apreciar els contrastos d'aquesta ruta.
Contrastos com el primer quilòmetre, planer per la via verda i els últims metres, abans de recular, costeruts per arribar al sostre de Les Gavarres. Contrast entre el que és cim més alt del Baix Empordà, el Puig de les Gavarres i el que ho sembla, el Puig d'Arques. Contrast per estar en els cims més alts del Baix Empordà i tenir un mirador de fusta, una mica més enlairat, que permet divisar mar i muntanyes, ciutats i boscos. Contrast per observar el Dolmen del Puig d'Arques del 3000 aC i el radar meteorològic construït el 2002, 5.000 anys de diferència en una sola imatge. Contrast de veure camps cuidats i terrenys amb males herbes, boscos nets i boscos deixats estar. Tot escoltant la vida que s'obre pas amb la primavera, la millor banda sonora.
Entre tant de contrast, no he pogut evitar de veure la meva pròpia diversitat. Perquè en realitat el que veiem amb la mirada, no és més que el reflexa del que es mou per dins nostre.  Sis hores i escaig caminant en solitari, connectant amb la natura, donen per pensar i sobretot per sentir. Sentir com quan el cor batega ràpid, tot és més senzill, com quan els sorolls del bosc m'envolten, em sento a casa, com reconeguen les debilitats augmenta la fortalesa i sobretot com de poc cal per ser feliç.
Track Garmin Connect

Comentaris