Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

13/02/16 Entrenant l'Emmona al Montseny

Poc més de tres mesos per la nostra participació a l'Emmona, en la modalitat de 129.54 km i 20.388 metres de desnivell acumulat, serà molt difícil, per això em cal entrenar al màxim les meves febleses.
La meva gran debilitat és el terreny, faig poca muntanya i no treballo massa els grans desnivells. En aquesta ocasió, hem triat un circuit de 38 km, amb uns 4.500 metres de desnivell acumulat. L'itinerari és al Montseny.
Comparteixo ruta, amb l'equip que farem l'Emmona d'enguany, en Lluís i l'Andreu i també ens acompanya l'amic Pere.
Sortida des de Collformic enfilant el Matagalls, comencem amb fred, boira pixanera i vent, que calen les ulleres fins el punt que me les he de treure, en un terreny de pedra molla que rellisca. Sense ulleres no calculo bé les distàncies i he d'extremar la prudència. Un cop al cim, la boira ens amaga el paisatge. Seguim la ruta fins a Les Agudes, un cop dalt, la boira ens deixa observar la majestuositat de l'entorn i com la mar, al fons, ens contempla. Cap el Turó de l'home i uns quants quilòmetres de baixada fins al poble del Montseny, la boira decideix abandonar-nos per no tornar més, ens acompanyen el sol i la calor.
Al km 31, hi ha la part divertida del dia, el track que seguim, puja per un torrent sec, pel dret, en un terreny que patina, amb molta pedra solta, uff! No és lo meu, renego en veu alta, mentre a quatre grapes, vaig fent el senglar, agafant-me a arrels, arbres, pedres i fent recolzaments amb els pals de caminar, és menys d'un quilòmetre amb uns 250 metres positius, que se'm fa molt llarg i esgotador.
Al cap de 10 hores caminant, encara amb llum de dia, tornem a ser al punt de sortida, amb idees clares del meu estat de forma, tot i que de fons en tinc bastant, em falta adaptació al terreny, a les baixades, els companys se m'anaven molt, a les pujades encara els podia seguir, a dures penes i en el planer els podia marcar el ritme. Queda molta feina per arribar al màxim de bé a la sortida de l'Emmona, amb entrenaments com aquest, ja fa que valgui la pena només intentar-ho, perquè m'ho he passat genial.
Track Garmin Connect


Entrada relacionada:
Repte pel 27-29/05/16 Ultra Trail Emmona 

Comentaris