Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

27/02/16 211 x 100, mitja marató nedant a piscina

Els reptes de piscina, abans de començar, em fan sentir estranyament tranquil,  no hi ha variables atmosfèriques, ni grans imprevistos que hem puguin fer sortir de l'acurada planificació, més enllà del propi jo. Tinc el repte dividit en 6 blocs, fins assolir les 211 series de 100 metres.
Primer bloc, 60 series. Sortint cada 2'15", el temps que sobra és el que descanso, les primeres 20 series, sense forçar les faig sota 1'50", penso en fer les primeres cada 2 minuts, enseguida recordo que canviar els plans, sense motiu de força major, em dóna mals resultats, si al preparar-ho tot ho vaig decidir així, per alguna cosa serà.
Al finalitzar cada bloc, faig una petita rutina, surto de l'aigua, cap al vestuari, lavabo, menjar sense pressa i sense pausa, vaselina a les aixelles i de nou a nedar. En els segons de descans entre series és quan m'hidrato.
Segon bloc, 50 series. Les faig totes sortint cada 2'15", em sento còmode. Realitzo les 100 primeres series en 3h59'. El repte el faig sol, tot i que hi ha amics, que m'animen al venir a nedar, d'altres des del vidre que separa la piscina del bar i també mitjançant les xarxes socials. Primera meitat del repte superada.
Tercer bloc, 40 series. Mentalment és dur, estic cansat i queda molt per endavant. He de controlar el temps i les series que duc, estar tant pendent de rellotge, no em deixa descansar la ment. Les 15 primeres series les faig a 2'15, les següents, ja són a 2'30", he aguantat 125 series a 2'15", més de les que comptava. La piscina  a estones sembla que faci més de 25 metres.
Quart bloc, 30 series. La parada per menjar i el fet de dur 15.000 metres, em fa començar amb forces, faig les 10 primeres series a 2'15", les següents a 2'30", quina injecció de moral. Tinc la sensació que després d'aquest bloc de series, tot serà més fàcil, és com l'últim sacrifici abans que tot sigui més senzill.
Cinquè bloc, 20 series. Em sento especialment fort, no tinc dolors, més enllà d'una petita molèstia que va i ve a la inserció del bicep dret i el cansament de braços. Menjar i descansar uns minuts, es noten, puc fer 8 series a 2'15, abans de tornar al ritme d 2:30. Que cada bloc sigui més curt de l'anterior, m'ajuda mental i físicament.
Sisè bloc, 11 series. Les primeres 4 series a 2'15". Gaudeixo de l'aigua durant els aquest 1.100 metres. Els últims 25 metres del repte, apreto per acabar de donar-ho tot, em surt un bon ritme, 1'41".
Acabo molt i molt content, per ritme, he aconseguit fer 162 series a 2'15" i les 49 restants a 2'30". He nedat tota l'estona crol, duent el banyador de neoprè "current", que m'ha donat flotabilitat a les cames i sobretot comoditat a les lumbars. Sense anar a peus ni un metre, en cap moment he compartit carril. Tinc els braços més sencers del que comptava i estic mentalment fos. Pel cap, fer 211 series de 100 metres, és molt més esgotador que fer 21.100 metres en tirades llargues. Per sort ha estat prou dur, perquè valgués la pena i perquè ja pensi en nous horitzons.
Dades Garmin Connect

Entrada relacionada:

Comentaris