Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

07/02/16 El que he aprés, en set anys aprenent a nedar

Set anys fa que em vaig apuntar a la piscina, per aconseguir anar més enllà de les boies de la platja. Uns 2.750 km he nedat , en el transcurs d'aquest temps. Braçada a braçada ha fet que hagi anat aprenent cosetes que vull compartir, no puc parlar de tècniques de natació, ni de velocitat, d'això no en sé gaire. Puc explicar que:
Per gaudir nedant, no necessito nedar ni més bé, ni més ràpid, només em cal sentir-me còmode i segur l'aigua. Tot i que nedar millor i mes ràpid, sempre agrada.
Si vull disfrutar del mar, cal treballar a piscina. I encara més important, és disfrutar de la piscina, sinó es torna una càrrega feixuga.
Per nedar grans distàncies, és molt millor la continuïtat de nedar dia a dia, que no fer tirades llargues, tot i que aquestes aporten seguretat.
Si treballo potència a la piscina, aquesta es transfereix al fons. Millor fer series, que no nedar per nedar.
No cal nedar per acumular metres, millor nedar-ne menys, buscant objectius concrets.
En el meu cas, per horaris i perquè m'agrada més, entreno en solitari, cal anar amb les idees clares, de que vaig a fer i sobretot fer-ho.
Les millors persones per fer plans d'entrenaments, són els entrenadors de natació, la millor persona per adaptar-los a la realitat i als objectius, és un mateix.
En els entrenaments de series, és tant important fer el ritme marcat, com fer els descansos que toquen, ni més, ni menys temps.
Treballar tècnica és imprescindible, no només una part de la sessió de natació, millor treballar algun aspecte durant tota la sessió.
La natació és desagraïda, si passo setmanes sense poder nedar, és començar un xic des de zero, per sort, sóc prou tossut per recomençar les vegades que calgui.
No cal buscar sempre nous reptes per tenir motivació per entrenar, cal afrontar cada entrenament com un petit repte.
Per nedar en aigües obertes, tècnica apart, l'important és conèixer i adaptar-se al medi.
La mar plana i tranquil·la sembla l'escenari adequat per nedar; amb la mar ondulada i moguda, és molt més interessant i divertit.
I la més gran lliçó és que sóc/som aigua i com a tal, el millor és sentir el fluir de l'aigua i nosaltres.
El que acabo d'explicar no és cap veritat absoluta, ni universal, ni eterna, només són pinzellades del que aprés fins a dia d'avui.

Comentaris