Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

30/12/15 V Travessia dels Nassos. 3.650 metres nedant a pell

Des que l'aigua del mar va començar a estar fresqueta, entre en Sergi i el que escriu, varem decidir  nedar 3.650 metres a pell, a finals d'any,  dintre la nostra particular Travessia dels Nassos.
Ho hem fet el dia 30, les prediccions no massa bones pel dia 31, onades carregades i dia possiblement tapat. En un recorregut dissenyat per en Sergi.
Abans d'entrar fa vent, que vaticina que la cosa es pot complicar.
0 metres. Entrem a nedar sense gaire vacil·lació, anem per feina, creuem la badia de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols, per anar a buscar la Punta del Cap Mort.
1.350 metres. Punta del Cap Mort hi arribem amb relativa bona mar i unes vistes aquàtiques espectaculars.
1.900 metres. De nou estem apunt de tornar a creuar la badia direcció la Gavina, els 15.0C de l'aigua del mar es deixen notar.
2.650 metres. El creuament, s'ha complicat un xic, les onades de costat, són més altes conforme avançàvem. Anem direcció la Punta d'en Pau
2.910 metres. A cada metre costa més anar endavant, les onades venen cada vegada més carregades i per efecte de l'aigua freda, la mà s'engarrota i els braços perden forces. Decidim girar un xic abans del pas entre roques, si estessim frescos jugaríem una estona amb les onades, però duem més d'una hora a 15.0 graus i la seguretat és el primer.
3.210 metres. Estem a uns 100 metres de la sortida, fem un tram més per l'interior de la badia, fins a l'alçada de la Taverna del Mar, millor estar aprop de la costa.
3.320 metres. Em trobo una gelatina lila, la que tant mala reacció em fa. Penso en girar cua i abandonar. Decideixo seguir, és la primera que  veig i ja no em queda res. Vigilo i vigilo el que tinc al davant i el que poc venir per l'efecte de les onades.
3.520 metres. De nou una altre medusa o la mateixa, no ho sé. Que maca que és i quin mal que arriben a fer les seves carícies. Per sort no topem.
3.650 metres. 1 hora i 24 minuts dins la mar i el repte el tenim a la butxaca. Ha costat, hem lluitat, hem petit i hem vençut.
Acabem, com més ens agrada, fent un cafè amb llet.
Cròniques anteriors edicions de la Travessia del Nassos: 2011 / 2012/ 2013 / 2014

Comentaris